Отидете към основна версия

10 594 76

Tesla вдигна цените за зареждане

  • tesla-
  • supercharger-
  • цена-
  • зареждане

Собствениците на електромобили в САЩ бяха неприятно изненадани от поскъпването на таксите за зареждане на фирмените станции Tesla. Покачването на цените за киловатчас на Supercharger варират според щата, като на места - например в Орегон - увеличението е 100% от $0.12 (€0.10) на $0.24 (€0.19), съобщава Electrek.

"Периодично коригираме таксите в зависимост от цените на тока и натоварването", обясняват от компанията. "Зареждането на Supercharger винаги ще излиза по-евтино, отколкото карането на бензин, тъй като целим само частична възвръщаемост и налагането на справедлива за всички система. Това никога няма да бъде източник на печалба за Tesla", се казва в официалното съобщение.

Supercharger-ите обикновено са разположени на места със засилен трафик. По света има почти 8 500 зарядни станции, а цените се фиксират за цял щат или провинция. Собствениците на Model S и X могат да зареждат безплатно 400 кВтч, които стигат за изминаването на 1 000 мили (1 609 км). Поскъпването ще засегне малцината собственици на Model 3, които трябва да си плащат за зареждане.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини