Отидете към основна версия

8 919 6

Летяща кола на цената на SUV

  • blackfly-
  • летяща кола

Калифорнийската компания Opener представи "автомобил" под названието BlackFly. разработката на машината отнема девет години, като през това време фирмата е провела над 1 400 тестови полета или "колата" е била 19 000 километра във въздуха.

Въпреки че BlackFly се нарича "автомобил", той няма колела. На практика иновацията представлява едноместен мултикоптер с осем пропелера. Те се задвижват от електрически силов тракт, а машината разполага с автопилот, както и със система за вертикално излитане и кацане.

В САЩ за управлението на BlackFly не се изисква тапия за пилот. Батериите са два типа - осем и дванайсеткиловатови и обезпечават полет от 40 до 65 километра. На бърза зарядна станция са необходими 25 минути за зареждане до 80%, а от битовата електропреносна мрежа BlackFly се зарежда за 7.5 часа.

Апаратът лети със скорост от 100 км/ч. Продажбите ще започнат през 2019 година, като към момента няма точни цени. От компанията обаче казват, че цената няма да надвишава тази на прилично оборудвано SUV.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини