Last news in Fakti

18 Юни, 2024 09:43 3 101 11

Летящата кола Xpeng X2 направи първия си полет

  • летяща кола-
  • xpeng

Иновацията се състои от два основни модула

Летящата кола Xpeng X2 направи първия си полет - 1

На Китайския международен икономически и търговски панаир летящият автомобил Xpeng Huitian Voyager X2 официално направи първия си полет. Това стана в икономическата зона на международното летище Beijing Daxing.

Само преди месец, на 15 май, Пекин пусна „План за действие на Пекин за насърчаване на качественото развитие на икономическите индустрии на ниска надморска височина (2024-2027 г.)“, в който се посочва, че Пекин ще създаде национална програма за иновации в полетите на ниска надморска височина. В документа специално се споменава, че Пекин ще изучава летящи автомобили за пътуване на дълги разстояния.

Летящата кола Xpeng X2 направи първия си полет

Xpeng Huitian обяви, че първият му масово произвеждан продукт ще бъде комбинирано превозно средство, което ще е достъпно за предварителна поръчка през четвъртото тримесечие на тази година. Летателното превозно средство Land Aircraft Carrier се състои от колесни и летящи модули, които могат да бъдат разделени. Всеки модул ще бъде сертифициран съгласно авиационните и автомобилните разпоредби.

Летящата кола Xpeng X2 направи първия си полет

Колесната част на Land Carrier е предназначена за 4-5 души. Автомобилът има триосна конструкция с шест колела, която осигурява задвижване на всички колела 6x6 и управление на задните колела. Това допринася за повишена товароносимост и офроуд качества.

Напълно електрически пилотиран самолет (въздушен модул) ще може да лети на ниски височини. Неговото електрическо задвижване отговаря на изискванията за безопасност в случай на повреда на едно витло, а eVTOL може да прави полети, както с водач, така и само на автопилот.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    20 1 Отговор
    Катаджиите как ще ги спират за превишена скорост със зенитки ли?
  • 2 Ужас

    7 1 Отговор
    Валят коли:(
  • 3 Хахахаха

    8 14 Отговор
    А рашите още не могат да направят Лада да пали!

    Коментиран от #5

  • 4 Трол

    4 0 Отговор
    Човек би казал, че това е хеликоптер.

    Коментиран от #7

  • 5 поне могат да събарят

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    летящи коли със джобен компютър
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Това си е един голям дрон.
  • 7 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    По-скоро - квадрокоптер.
  • 8 Ивелин Михайлов

    2 2 Отговор
    Величие планира да въведе летящи таксита в София, Пловдив и Варна и така да намали проблемите с трафика!
  • 9 Ама защо

    1 0 Отговор
    пишете “автомобил”, какво общо има това с автомобилът?
  • 10 Зевзек

    1 0 Отговор
    Няма да ги спират защото това не е кола. Колата има гуми, това нещо няма гуми и значи не е кола. Не се контролира от Пътна полиция защото не се търкаля по пътя. :Р
  • 11 Вуте

    1 0 Отговор
    Как ше мине на преглед това като нема ръчна ?