Отидете към основна версия

7 985 70

Смартфоните на Samsung крашват повече и от iPhone 6

  • samsung-
  • apple-
  • iphone-
  • galaxy

Ако си търсите нов смартфон и искате нещо надеждно, то по-добре стойте далеч от Samsung. Това показват статистическите данни от изследването на компанията за сигурност и изтриване на данни Blancco, ,която е анализирала процента на „крашване“ на най-добрите телефони на пазара.

Докато iPhone 6 има най-голяма степен на грешки при смартфоните на Apple(22%), Blancco предупреждава, че моделите на Samsung са по-склонни да „забиват“ от всяко друго устройство на пазара с 27,4%. Това е най-лошият резултат от всички Android телефони.

Когато става дума за iPhone, колкото по-нов е моделът, толкова по-големи са шансовете за надеждност. Докато iPhone 6 води по отношение на грешки, iPhone 6s е на второ място с 16%, следван от 6s Plus и 6 Plus със съответно 9% и 8%.

На противоположния полюс, а именно най-надеждните Apple устройства, iPhone 8 Plus е водещ в класациите с едва 3 процента крашване .iPhone X има същия резултат, докато много по-старият iPhone 5s е изненадващо близко в класацията с 5%.

Чудите се защо телефоните iPhone правят грешки? Данните от изследването показват, че главните виновници за повечето проблеми на iOS са Bluetooth, Wi-Fi, слушалките и мобилният интернет. За Android най-голямото главоболие е производителността на устройствата, последвано от камерата, микрофона и зареждането на батерията.

iPhone обикновено са доста надеждни устройства, въпреки че през последните месеци Apple бяха уличени в използването на противоречиви практики. Например през декември 2017-та стана ясно, че американският технологичен гигант съзнателно софтуерно е забавял по-старите си модели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини