Отидете към основна версия

4 263 14

Гумите Nokian сред големите с Dow Jones индекс

  • nokian tyres-
  • дау джоунс-
  • автомобили

Индексът за устойчиво развитие на Дау Джоунс (The Dow Jones Sustainability Index) представлява годишна оценка на големи, публично търгувани компании, изготвян от швейцарската организация RobecoSAM. За инвеститорите това е значима, цялостна корпоративна оценка на устойчивостта на една компания.

RobecoSAM оценява корпоративната устойчивост по финансови, социални и екологични критерии. Независима оценка от международна компания подбира заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители - с надеждно описание за работата по отношение устойчивостта на компаниите.

През 2018, RobecoSAM покани над 3 500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави, за да участват в оценка за устойчивост. Въз основа на оценката, първите 10% от тези компании бяха включени в Световния DJSI индекс като най-устойчивите компании в света.

Nokian Tyres отново бе включена е в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainability index). Компанията също така бе селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europe index).

Интересно е да се отбележи, че в 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018-а, Nokian Tyres е по-висок резултат от средната стойност за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини