Отидете към основна версия

2 190 3

Изкуствен интелект пише сценарий за Lexus

  • lexus-
  • сценарий-
  • изкуствен интелект

Lexus разработи рекламен клип, чийто сценарий е изцяло написан от изкуствен интелект (AI). Заснемането е дело на Кевин Макдоналд, а колаборацията между изкуствен интелект и известен такуми майстор има за цел да се тестват границите за това как хората и машините могат да работят заедно.

Резултатът е впечатляваща кратка драма: едноминутен филм, разказващ историята на такуми майстор на Lexus, който завършва щателната си работа по автомобила и освобождава новия Lexus ES в света, единствено за да бъде отведен и заплашен с унищожение.

В критичния момент системата за автоматично аварийно спиране се намесва, за да спаси ситуацията, демонстрирайки ефективността на интуитивните технологии, внедрени в автомобила. Творческата агенция The&Partnership London на Lexus работи съвместно с техническия партньор Visual Voice за създаването на сценарист с изкуствен интелект като използва IBM Watson.

Продуктът на IBM анализира редица външни аудио, текстови и визуални данни и да изведе заключения за това какво прави едно съдържание, достойно за награда, и благодарение на което изкуственият интелект може да допринесе в създаването на нишката на сценария, която може да бъде емоционално интелигентна и развлекателна за аудиторията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини