Отидете към основна версия

8 995 20

Така се тестват 3D спирачките на Bugatti Chiron (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • триизмерен печат-
  • 3d

От началото на месеца в основния завод на Volkswagen във Волфсбург работи нов център за изработка на производствено оборудване. Той разполага с "най-модерните 3D принтери от последно поколение", разработени в сътрудничество с HP. Един от първите автомобили, на които ще се монтират отпечатани в новия цех части, ще стане Bugatti Chiron.

Френската компания публикува видео от изпитателните процедури, на които са подлагани напечатаните на 3D принтер спирачни апарати на хиперколата. Те се изпробват на стенд, който може да симулира скорости до 400 км/ч. При подобни натоварвания апаратът достига температура от 1 000 °C, а спирачният диск на практика се подпалва.

Отпечатването на спирачния апарат от видеото отнема на 3D принтера внушителните 45 часа. Процесът се състои в разтопяването на титаниев прах с помощта на четири 400-ватови лазера. Структурата е готова, когато един върху друг се наложат точно 2 313 слоя от материала. Основното предимство на 3D спирачните апарати за Chiron е теглото им. Отпечатаните от титан супорти са двойно по-леки от стандартните.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини