Отидете към основна версия

1 859 7

Еърбегове пазят при вторичен удар

  • hyundai-
  • kia-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница

Hyundai Motor Group представи първата в света система от въздушни възглавници, която предпазва пътниците в автомобила дори при няколко последователни катастрофи. Новите еърбегове скоро ще монтират на всички модели на Hyundai и Kia, съобщава thenewsmarket.com.

Статистиката на американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) сочи, че 30% от 56 000 пътнотранспортни произшествия, регистрирани в периода 2000-2012 г., са били последвани от вторичен удар. Стълкновенията обикновено са в дърво, електрически стълб или друго превозно средство.

Новата система на Hyundai определя положението на пътниците в салона веднага след първата катастрофа, когато еърбеговете вече са се задействали, но не могат да предпазят пасажерите. Специални датчици идентифицират най-уязвимите зони и активират други въздушни възглавници.

При създаването на системата инженерите на Hyundai Motor Group са анализирали най-разнообразни сценарии за множествени катастрофи. Въз основа на данните са установени местата в купето, където е най-вероятно да се намират пътниците след първоначалния удар, и там са монтирани допълнителни еърбегове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини