Отидете към основна версия

73 163 15

Признаци за повредена бензинова помпа

  • горивна помпа-
  • съвети

Добре е, ако вашият автомобил има "болежка" тя да бъде отстранена в ранен стадий, защото в противен случай, колата ви може да ви изостави в най-неподходящ момент. Сега ще спрем вниманието ви към няколко признака, които подсказват, че нещо с горивната помпа не е наред. А, както е известно, ако тя откаже, колата няма да може да се движи поради липсата на гориво.

Причините за повреда в горивната помпа на колата могат да са много - от наличието на мръсотии в резервоара, запушен горивен филтър, неизправност в електрическата система, която обслужва помпата и т.н. Как обаче да разберете, че съществува такъв проблем, преди да е станало прекалено късно?

Първият признак е свързан с изменението на звука на мотора. Болшинството от водачите на МПС-та знаят как звучи двигателят на тяхната кола. Ако този звук промени своята тоналност, то не е лошо да проверите горивната помпа.

Проблемите с привеждане на мотора в действие могат да са от най-различно естество, но една от причините може да е свързана с липсата на подаване на гориво. А това в голяма част от случаите е свързано с липса или ниско налягане в горивопроводите. Ако имате проблем с "паленето", отново проверете и работата на горивната помпа.

Двигателят може да "пали" безпроблемно, но ако на високи обороти усетите прекъсване в работата му, то проблемът също може да е свързан с въпросната горивна помпа. Също така ако при изкачване на път с наклон усетите липса на мощност, то пак трябва да проверите и помпата.

За да избегнете проблеми с горивната помпа и да удължите животът ѝ максимално, то зареждайте само качествен бензин (доколкото това е възможно), сменяйте редовно горивния филтър и правете профилактична диагностика на помпата редовно. Старайте се и да не оставяте малко гориво в резервоара. Карането с "гориво на минимум" съществено съкращава живота на помпата.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.

Свързани новини