Last news in Fakti

19 Февруари, 2019 14:05 73 117 15

Признаци за повредена бензинова помпа

  • горивна помпа-
  • съвети
Признаци за повредена бензинова помпа - 1

Добре е, ако вашият автомобил има "болежка" тя да бъде отстранена в ранен стадий, защото в противен случай, колата ви може да ви изостави в най-неподходящ момент. Сега ще спрем вниманието ви към няколко признака, които подсказват, че нещо с горивната помпа не е наред. А, както е известно, ако тя откаже, колата няма да може да се движи поради липсата на гориво.

Причините за повреда в горивната помпа на колата могат да са много - от наличието на мръсотии в резервоара, запушен горивен филтър, неизправност в електрическата система, която обслужва помпата и т.н. Как обаче да разберете, че съществува такъв проблем, преди да е станало прекалено късно?

Първият признак е свързан с изменението на звука на мотора. Болшинството от водачите на МПС-та знаят как звучи двигателят на тяхната кола. Ако този звук промени своята тоналност, то не е лошо да проверите горивната помпа.

Признаци за повредена бензинова помпа

Проблемите с привеждане на мотора в действие могат да са от най-различно естество, но една от причините може да е свързана с липсата на подаване на гориво. А това в голяма част от случаите е свързано с липса или ниско налягане в горивопроводите. Ако имате проблем с "паленето", отново проверете и работата на горивната помпа.

Двигателят може да "пали" безпроблемно, но ако на високи обороти усетите прекъсване в работата му, то проблемът също може да е свързан с въпросната горивна помпа. Също така ако при изкачване на път с наклон усетите липса на мощност, то пак трябва да проверите и помпата.

За да избегнете проблеми с горивната помпа и да удължите животът ѝ максимално, то зареждайте само качествен бензин (доколкото това е възможно), сменяйте редовно горивния филтър и правете профилактична диагностика на помпата редовно. Старайте се и да не оставяте малко гориво в резервоара. Карането с "гориво на минимум" съществено съкращава живота на помпата.

Признаци за повредена бензинова помпа


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    18 5 Отговор
    Ако тече бензин ,ако мирише и мислите че ще гръмне се отдалечете на безопасно растояние

    Коментиран от #13

  • 2 Митака

    20 4 Отговор
    Хубаво материалче. Благодарско
  • 3 Кольо Дапа

    19 12 Отговор
    Бензиновата помпа се застрахова чрез поставяне на АГУ. Така поне може да се придвижиш до сервиз за подмяната и.

    Коментиран от #11

  • 4 Иванов

    21 10 Отговор
    Карайте на резерва и като си изгорите помпата се ударете с юмрук по рунтавите гърди с викове- са та фръгам на вторични!!! п.п. Резервоарът трябва да не пада нивото под една четвърт.

    Коментиран от #7

  • 5 Каракуд

    27 4 Отговор
    Един много сигурен признак е когато двигателят спре и по маркуча от резервоара към двигателя не идва гориво.
  • 6 Анонимен

    13 4 Отговор
    Случва се да умре от раз след 500 000 км вярна служба в дачия логан.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Язе

    26 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    И как се случва това?Бензиновата помпа седи в кошница която е пълна с бензин и няма значение колко гориво имаш в резервоара.И все пак е в най-ниската точка на бидонЯ.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Boxer

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Язе":

    Ако нивото е ниско, помпата върти едно и също гориво дълго време, може доста да се загрее , особено при автомобили с АГУ. Помпата няма друго охлаждане освен от горивото в което е потопена, за това е добре да е над минимумът , а не че ще загуби засмукване.
  • 10 hmhmhm

    3 1 Отговор
    Аз пък нямам помпа в резервоара въпреки че като отидох при оторизирания сервиз на марката ми казаха да си погледна помпата в резервоара. И от тогава в оторизирани сервизи не ходя. Пълна неграматотност съчетана с пълна простота. И да не говоря на изуст и да не се чудите става въпрос за рено меган 1.9дци а оторизираният сервиз се намира на цариградско след небостъргача в началото на самоковско шосе. Сервиза е рено датчия и нисан. В случая говорих с този който продава части след като му дадох талона на колата. Пълна некомпетност даже да имам спукана гума няма да си я правя при тях.
  • 11 AdiBas

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Кольо Дапа":

    Чрез поставяне на АГУ е 100% сигурно, че ще имате проблеми с безиновата помпа рано, или късно. Другият път като решите да "бълвате интелект", първо научете това- онова за автомобилите.
  • 12 AdiBas

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Т'ва "да чия", чия е? Кола ли е? Май "НИ-чия" :)
  • 13 ЕКСПЕРТА

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "TERVEL BITCOIN BILLIONER":

    НАЙ СИГУРНИЯТ ЗНАК Е КОГАТО КОЛАТА ЗАПОЧНЕ ДА РИТА ДА ПРЕКЪСВА И ДА ГАСНЕ
  • 14 Хфх

    0 0 Отговор
    Купих помпа бош за фокус1.8,1999г,но буксата на помпата е по голяма,от къде мога да намеря подходяща букса
  • 15 ivan

    0 0 Отговор
    проверете цетката на помпата от утайките се запушва