Отидете към основна версия

11 344 15

Знаете ли кои са най-популярните електромобили?

  • електромобили-
  • класация-
  • популярност

Изследване, включващо продажбите на изцяло електрически автомобили за изминалата 2018 година, показва, че най-популярният електромобил е Tesla Model 3. От този модел през миналата година са продадени 146 310 екземпляра.

Втората позиция е за китайската електрическа кола BAIC EC-Series. Тези малки електромобилчета се купуват в Китай като топъл хляб, като за изминалата година са продадени 90 640 електрически коли с емблемата на BAIC.

Третото място в класацията се заема от лидера по продажби в Европа Nissan Leaf. От тази електрическа кола и по-конкретно от нейната втора генерация, през миналата година са продадени 81 140 бройки.

Веднага след призовата тройка се нарежда още един "китаец". Това е електромобилът BYD Qin PHEV, който всъщност разполага и с бензинов мотор, използващ се само при пълен разряд на батериите. От тази кола през 2018-а са продадени 47 420 броя.

Най-известният американски електромобил Tesla Model S се нарежда чак на петата позиция. През изминалата година компанията на Илон Мъск е успяла да реализира на пазарите 47 020 екземпляра от флагмана си Model S.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини