Отидете към основна версия

3 315 17

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian

  • gacha-
  • nokian-
  • автономен автобус-
  • гуми

Досега, трудните метеорологични условия са възпрепятствали безпилотните автомобили да функционират, особено при положение, че са разработвани и тествани основно на топло и меко време. Gacha използва напълно нова технология за управление, която е тествана да работи в арктическите условия на Лапландия.

Това му осигурява уникално конкурентно предимство пред други решения за автономно придвижване. Стилният Gacha е революционен автомобил от ново поколение разработен от финландската фирма Sensible 4 и японската MUJI.

Gacha е и първият в света автономен автобус, който функционира във всякакви метеорологични условия. Това, което прави Gacha уникален, е способността му да работи надеждно дори и при трудни условия – на тъмно, а дори и в дъжд, сняг и киша. Зимните гуми Nokian Hakkapeliitta, с които е снабден автобусът, допринасят за това пътниците да се возят безопасно и комфортно и при екстремни условия.

Gacha автобусът, снабден със зимни гуми Nokian Hakkapeliitta R3, беше представен на публиката през март 2019-а. Планът е той да започне да се използва за превоз на пътници в три финландски града още от тази пролет. Sensible 4 и MUJI смятат да разработят автономни микробуси за обществена употреба и да предоставят транспортни услуги на потребителите през 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини