Отидете към основна версия

3 124 4

Идеалната катафалка

  • van hool-
  • koninklijke beuk-
  • катафалка-
  • автобус-
  • рейс

Белгийският производител Van Hool представи погребален автобус, с който роднини и приятели могат да изпратят починалите си близки в последния им път. Катафалката е изработена по поръчка на холандската компания Koninklijke Beuk, която е търсила начин да събира всички опечалени заедно вместо в дълга процесия от автомобили.

В центъра на салона на траурния рейс има специален постамент, на който се полага ковчегът. Задната врата на автобуса е доста по-широка от стандартната и е снабдена с подемник за улесняване на товаренето.

Покойникът може да бъде съпроводен от 26 опечалени. На борда може да бъде организиран помен, за което е предвидена удобна маса. Мултимедийното оборудване позволява по пътя към гробището да бъдат излъчвани фото- и видеокадри от живота на починалия.

От Koninklijke Beuk отбелязват, че клиентите им са одобрили идеята за автобус вместо колона от коли. Освен това много роднини и приятели се възползвали от възможността да организират малки екскурзии по важни за покойника места, а не просто да използват автобуса за транспорт до гробищата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини