Last news in Fakti

2 Юли, 2024 12:06 2 094 5

Най-популярният автобус в Европа спечели награда за дизайн

  • автобус-
  • iveco-
  • crossway

Става дума за произвеждания в Чехия Iveco Crossway

Най-популярният автобус в Европа спечели награда за дизайн - 1

Онзи ден в германския град Есен бяха наградени победителите в престижния конкурс за дизайн Red Dot Award. И автобусът Iveco Crossway беше определен за най-добър в номинацията за продуктов дизайн. Това всъщност е и най-популярния модел от клас II в Европа.

Наскоро автобусът получи фейслифт и ново арматурно табло. Ако говорим за екстериора, предната част вече е украсена с новото корпоративно лого, радиаторна решетка с изчистени линии и иновационни LED фарове.

Най-популярният автобус в Европа спечели награда за дизайн

Тук са интегрирани и сензори на усъвършенствани системи за подпомагане на водача ADAS, които ще бъдат задължителни за новите автобуси в страните от ЕС съгласно новите GSR стандарти, които ще влязат в сила сред броени дни - на 7 юли 2024 г.

Имайте предвид, че автобусите Iveco Crossway се произвеждат в завод в Чехия. Автобусите се предлагат с различни опции за дължина на каросерията и височина на пода, включително Low Entry. В допълнение към чисто електрическите автобуси с пробег до 400 км се предлагат и варианти с така наречената мека хибридна система.

Най-популярният автобус в Европа спечели награда за дизайн


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    3 4 Отговор
    Всъщност това са агоните на европейската автомобилна индустрия. Времето се губи в безполезна война.Китай тихо наблюдава как губите ресурси и губите способността си да се развивате.Цените на горивата няма да останат същите и колите ще попаднат в списъка с ненужни неща.

    Коментиран от #5

  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    6 2 Отговор
    400 км. на чертеж...пусни климатик през лятото или отопление на салона през зимата, задължителните къси светлини, осветление в салона, TV или музика и стават 150 - 200 км. и то в най-добрия случай. И кво се оказва ....градско такси.
  • 3 Мохамед

    4 2 Отговор
    Да се пази от китайски очички и ръчички!
  • 4 Ивеко

    1 0 Отговор
    Де,т евамамата на човеко. От дърт тираджия, толкоз.....
  • 5 БСП за България и Радев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Въпросът е, защо такива автобуси се произвеждат в нацистка Чехия, а не в прекрасния завод в Ботевград, където излизаха шедьоврите "Чавдар". С двигател влизащ в купето и предпазващ шофьора от нагли пътници