7 Юни, 2019 12:27 3 103 4

Идеалната катафалка

  • van hool-
  • koninklijke beuk-
  • катафалка-
  • автобус-
  • рейс

Белгийският производител Van Hool представи погребален автобус, с който роднини и приятели могат да изпратят починалите си близки в последния им път. Катафалката е изработена по поръчка на холандската компания Koninklijke Beuk, която е търсила начин да събира всички опечалени заедно вместо в дълга процесия от автомобили.

В центъра на салона на траурния рейс има специален постамент, на който се полага ковчегът. Задната врата на автобуса е доста по-широка от стандартната и е снабдена с подемник за улесняване на товаренето.

Покойникът може да бъде съпроводен от 26 опечалени. На борда може да бъде организиран помен, за което е предвидена удобна маса. Мултимедийното оборудване позволява по пътя към гробището да бъдат излъчвани фото- и видеокадри от живота на починалия.

От Koninklijke Beuk отбелязват, че клиентите им са одобрили идеята за автобус вместо колона от коли. Освен това много роднини и приятели се възползвали от възможността да организират малки екскурзии по важни за покойника места, а не просто да използват автобуса за транспорт до гробищата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    22 0 Отговор
    Най-добрата катафалка е тази, в която не се возиш ТИ САМИЯТ!!! ;))) А на умрелия му е все едно с какво ще го закарат до трапа - дали с рейс, дали с "Майбах" или с каруца - било какво било!!! От тука натам - цял живот мъртъв, както гласеше един комунистически лозунг, хаха!!! :))) Затова яжте, пийте, живейте си живота и си носете новите дрехи, да не ви ги носи някой друг!!! ;)))

    Коментиран от #3

  • 2 Милена

    6 0 Отговор
    Много си прав. 😄Наистина най-добрата катафалка е тази в която не си ри САМИЯ.. Наслаждавайте се на живота, защото е твърде кратък..
  • 3 Memento Mori

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Не се знае, братчед, може на оня свят да е по-добре...

    Коментиран от #4

  • 4 Ивайло

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Memento Mori":

    Ми може и така да е, но никой още не се е върнал оттам, за да каже как е! Като знаеме колко малко време сме живи а колко мнооого време ще сме умрели, по-добре по-дълго време тука! Може и да е трудно, но поне знаеме как е, а там в отвъдното - не знаеме има ли го въобще!!! ;)