Отидете към основна версия

3 906 35

iPhone се запали в ръцете на 11-годишно момиче

  • apple-
  • iphone

iPhone 6 се е запалил в ръцете на 11-годишно момиче от Калифорния, но, за щастие, никой не е бил ранен.


Кайла Рамос разказва, че, докато е държала смартфона си, забелязва искри, които излизат от него и моментално го хвърля през стаята. Горящото устройство не е създало големи щети, освен няколко дупки в одеялото, върху което е било метнато.

"Телефонът беше в ръката ми, когато видях искри, които летяха навсякъде, и просто го хвърлих върху одеяло. След това iPhone-ът изгоря и направи дупки " - каза момичето пред 23ABC.


Майката на момичето казва, че вече се е свързала с Apple и компанията е започнала разследване. От технологичния гигант са поискали телефона за по-нататъшен анализ, а на момичето са подарили нов iPhone.


Докато точната причина за запалването все още предстои да бъде установена, повечето смартфони се възпламеняват поради прегряване на батерии, което, на свой ред, бива най-често причинено от повреди, неоригинални зарядни устройства или кабели за зареждане.


Майката обаче казва, че експлодиралият смартфон е бил използван само с оригиналните аксесоари на Apple.


Остава да видим дали някога ще научим повече за това устройство, но в стила на Apple, от компанията не са съобщили нищо за инцидента. Най-вероятно, базираният в Купертино технологичен гигант ще запази мълчание по адрес на изгорелия iPhone 6, точно както го направи в случаите с всички други смартфони, които се запалиха през последните няколко години.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини