Отидете към основна версия

9 Август, 2019 13:09, обновена 9 Август, 2019 13:09 7 753 23

iPhone 11 ще се продава от 20 септември

  • apple-
  • iphone 11

По време на тримесечния отчет за приходите президентът на SoftBank Mobile, един от най-големите японски мобилни оператори, Кен Мияучи по невнимание разкри, че 11-ото поколението на iPhone ще бъде пуснато за продажба десет дни преди края на септември. Това означава, че новите смартфони на Apple ще могат да бъдат закупувани на 20 септември. Датата едва ли е изненадваща, защото съответства на обичайния график за дебютиране на новите iPhone през последните години.

Мияучи разкри подробностите в отговор на въпрос на журналист относно как Softbank планира да се справи със старта на новите "айфони". Президентът на мобилния оператор заяви, че благодарение на нов японски закон за бизнеса в областта на телекомуникациите, влизащ в сила на 1 октомври, компанията ще бъде оставена да чака 10 дни след излизането на смартфоните на Apple, преди да може да започне ги продава.

След като осъзна грешката си, той бързо се опита да прикрие казаното, споменавайки, че „никой не знае кога новите iPhone ще излязат на пазара“, но щетите вече бяха причинени.

Миналата година моделите XS и XS Max бяха пуснати на 21 септември, докато XR се появи по-късно през октомври, тъй като беше изправен пред производствените проблеми. Очаква се сега трите смартфона да дебютират едновременно.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини