Отидете към основна версия

3 088 6

Нова платформа за малки "тойоти"

  • toyota-
  • ga-b-
  • yaris-
  • платформа

Toyota представи нова платформа за най-малките си автомобили и кросоувъри. GA-B ще залегне в основата на следващото поколение Yaris и други модели с дължина до 4 метра.

Новата платформа е четвърта поред вариация на глобалната архитектура TNGA след GA-L (на нейна базата са построени Lexus LS и LC 500), GA-K (Toyota Camry, Highlander, Lexus ES) и GA-C (Toyota Corolla, C-HR). Освен традиционните преимущества на модулните платформи като възможност за удължаване на междуосието, широчината на автомобила и клиренса, новото шаси предлага нисък център на тежестта.

Допълнителен плюс на GA-B са различните типове окачване. Базовите версии на малките "тойоти", изградени върху нея, ще получат полунезависим заден мост с торсионен прът, а по-скъпите модификации с двойно предаване ще имат независима многозвенна конструкция.

Първата Toyota, която ще бъде построена на новата платформа, най-вероятно ще стане следващата генерация на Yaris. Премиерата на модела е насрочена за догодина. Не е изключено обаче субкомпактното шаси да влезе в серийно производство още по-рано с нов малък кросоувър на Lexus.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини