Отидете към основна версия

5 190 16

Audi пробва ново антикорозионно покритие

  • audi-
  • боя-
  • антикорозионно покритие

Бояджийският цех на завода на Audi в унгарския град Дьор тества нов метод за запечатване на каросерии. Преди да бъде нанесена боята, по ключови места от купето - например по заваръчните шевове - се нанася пастообразен материал, който предпазва против ръжда, изолира от влага интериора и подобрява акустиката. Новият способ дава пълна свобода при определяне на дебелината на покритието. Това позволява нанасянето на материала по-бързо и прецизно.

Процесът се извършва от роботи, поради което е наречен "дигитално запечатване". Предварително програмираната машина нанася ултрафини капчици от пастата с абсолютно еднакъв размер с изключителна точност. Благодарение на тази прецизност не се прахосва никакъв материал, а теглото на автомобила намалява с няколко килограма.

"Дигиталното запечатване" ще улесни съществено и работата на служителите в бояджийския цех. Методът позволява достигане на труднодостъпни места по каросерията и гарантира еднакво качество на всички обработени повърхности. Не на последно място новият способ пести време и подобрява външния вид на каросерията. От Audi вече са подали заявка за патент и смятат да въведат "дигиталното запечатване" във всичките си фабрики.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини