Отидете към основна версия

27 665 81

Най-добрите гуми за екстремна зима

  • зимни гуми-
  • тест

Времето за смяна на летните гуми със зимни наближава, а за онези от нас, на които им предстои покупка на зимни гуми, тестът на "За рулем" може да е от полза. Руснаците изпробват гуми с размер 195/65 R15, като сред всички 17 участващи марки най-много се открояват четири - Nokian Hakkapeliitta R3, Continental VikingContact 7, Pirelli Ice Zero FR и Hankook Winter i*cept iZ²

Лед


Тестовете са направени на сняг, лед и на изчистен асфалт при температура на въздуха от минус десет градуса по Целзий с автомобил Skoda Octavia. При тестовете на лед се мери ускорение от 0 до 30 км/ч и спиране до 0 км/ч. след това, както и странично поднасяне на лед. Там най-добре се представят Continental VikingContact 7 и Nokian Hakkapeliitta R3.

Сняг


При ускорение на сняг Nokian са безспорният лидер, но при спирането на сняг първата позиция е за Pirelli Ice Zero FR. Много добре се представят и зимните гуми на Hankook. В крайното класиране обаче първи са Continental, следвани от зимните гуми на Nokian. Hankook.

Асфалт


На изчистена настилка специалистите отчитат и факторът шум. Там лидерите са обичайните заподозрени, а подреждането е Continental, Hankook и Nokian. При ускорение, спиране и поднасяне на сух студен асфалт, подреждането е Continental, Pirelli и Nokian, а на мокър - Nokian, Continental и Pirelli.

Крайният резултат след теста на екстремно зимни гуми на "За рулем" е следният:


1. Continental VikingContact 7 (935 точки)
2. Nokian Hakkapeliitta R3 (933 точки)
3. Hankook Winter i*cept iZ² (912 точки)
3. Pirelli Ice Zero FR (912 точки)

Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.

Свързани новини