Отидете към основна версия

26 572 56

Шофьор на Tesla изгорял заради дръжките на вратите

  • tesla-
  • model s-
  • катастрофа-
  • смърт-
  • дръжки

Семейството на 48-годишен анестезиолог от Форт Лодърдейл, щата Флорида, ще съди Tesla заради футуристичните дръжки на вратите, които попречили мъжът да бъде спасен след катастрофа, съобщава Washington Post. Омар Аван изгорял жив в електромобила, тъй като спасителите не могли да отворят колата.

Свидетели разказали на полицията, че мъжът карал със скорост между 120 и 150 км/ч, когато изгубил контрол над управлението и се забил в палма край пътя. Според адвоката на семейство Аван обаче не ударът убил Омар, а прибиращите се дръжки на вратите.

Те се подават навън, когато собственикът се приближи към електромобила с ключовете или дистанционното. В катастрофата обаче механизмът блокирал и спасителите нямало за какво да хванат, за да отворят вратите. Защо не са прибегнали към по-нискотехнологично решение като камък в стъклото ще се уточнява в съда.

"Огънят обхванал автомобила и Омар е изгорял жив в страшни мъки. Всичко това се е случило заради прибиращите се дръжки, заради които вратите не могат да се отворят. Те превръщат колата в капан", заявява адвокатът на семейството.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.

Свързани новини