Отидете към основна версия

8 011 40

Краш тест разкри сериозен проблем в новия Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • краш тест-
  • euro ncap

Новото поколение на Volkswagen Golf получи максималните пет звезди в изпитанията за безопасност на Euro NCAP въпреки сериозен недостатък в конструкцията. Пътническият отсек на хечбека е останал структурно незасегнат при симулацията на челен удар, но задната дясна врата се е отворила, което създава критичен риск от изпадане на пътник. Същият проблем е отчетен и при минивана Sharan, тестван преди месец.

"По стандартите на Euro NCAP за отваряне на вратите при катастрофа се отнемат точки заради опасността от изхвърляне на пасажери извън купето", обяснява Мишел ван Ратинген, генерален секретар на независимата организация за оценка на безопасността на новите автомобили. "Това се случва рядко със съвременните автомобили и е важно във VW да направят всичко по силите си да открият причината за проблема".

Ако се изключи отварянето на вратите, новият Golf демонстрира отлична сигурност във всички важни категории. Особени похвали заслужава системата за автоматично спиране в екстрени ситуации, която е част от стандартното оборудване на модела.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини