18 Декември, 2019 15:41 8 000 40

Краш тест разкри сериозен проблем в новия Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • краш тест-
  • euro ncap

Новото поколение на Volkswagen Golf получи максималните пет звезди в изпитанията за безопасност на Euro NCAP въпреки сериозен недостатък в конструкцията. Пътническият отсек на хечбека е останал структурно незасегнат при симулацията на челен удар, но задната дясна врата се е отворила, което създава критичен риск от изпадане на пътник. Същият проблем е отчетен и при минивана Sharan, тестван преди месец.

Краш тест разкри сериозен проблем в новия Golf

"По стандартите на Euro NCAP за отваряне на вратите при катастрофа се отнемат точки заради опасността от изхвърляне на пасажери извън купето", обяснява Мишел ван Ратинген, генерален секретар на независимата организация за оценка на безопасността на новите автомобили. "Това се случва рядко със съвременните автомобили и е важно във VW да направят всичко по силите си да открият причината за проблема".

Краш тест разкри сериозен проблем в новия Golf

Ако се изключи отварянето на вратите, новият Golf демонстрира отлична сигурност във всички важни категории. Особени похвали заслужава системата за автоматично спиране в екстрени ситуации, която е част от стандартното оборудване на модела.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    9 7 Отговор
    Кога излезна на пазара, а вече го удариха :)

    Коментиран от #2

  • 2 Един

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Те затова е теста: да се види какво не е наред - и то преди да излезе на пазара!
  • 3 4822

    23 33 Отговор
    Поредния немски варел с никаква защита, ама с гооолеми претенции. Аре народеее купувай поредния гоуфффффф.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай ганя

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "4822":

    А ти кво караш неква дачийка, която е по надеждна от гоуфу ли?? Надеждна ама в мечтите.

    Коментиран от #6

  • 5 РЗС

    8 11 Отговор
    това е бюджетна немска кола, която получава максималния брой звезди за защита на пасажените. Нека сега направят същия тест със една руска бюджетна кола, да речем най-новата лада. Нека проверим има ли живи след това...

    Коментиран от #18

  • 6 6859

    8 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бай ганя":

    Няма да ти кажа какво карам, защото ще започне един спор и сравнения, а не мисля, че искам да споря с радиоточка.
    Само ще ти кажа, че когато твоя немски шапрон достигне нивото на моя автомобил с разход на дизелово гориво от 3.8л./100 км. при поддържана скорост на извънградско 120-130 км./ч. тогава ще го призная. Убеден съм, че не си и чувал за такъв разход на гориво, но това не означава, че не е възможен. Няма немски автомобил, който дори да се е доближил до това постижение.
    И за твое сведение не карам Дачия, а доста по-класен автомобил.

    Коментиран от #7, #8, #11, #14, #23, #40

  • 7 Гост 5

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "6859":

    Интересно какъв е тоя автомобил с разход под 4 и скорост 130 км ч
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Знам те аз

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро Факиро":

    Дърпаш нафта в движение от ТИР-овете, нали? Така пристигаш с пълен резервоар!
  • 10 Курте

    10 7 Отговор
    Абе колегата с разхода от 3.8 литра на 100 браво !!!! Да не би да има в предвид разхода на масло от 3 на 100 ??? Да го ева А?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 6859

    6 12 Отговор
    Няма намерение да отговарям на тъпите ви коментари. Който иска да вярва който не да не ми вярва. Аз проблем нямам. Не правя реклама на автомобила си, защото не го продавам, а както вече казах не ми се влиза в спор с хора, които идея си нямат от тази марка и модел автомобили.
    Карайте си там ВАГ, МАГ и каквото още ви харесва, които ви горят почти двойно на моя и продължавайте да не вярвате. С "умници" и дървени философи като вас България е пълна и за това сме в това положение.
  • 13 Гост 5

    6 2 Отговор
    Празни приказки ,там ти е силата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Boxer 3.0

    7 1 Отговор
    Вратата му се отваряла? Ами да вземат от предният модел, дето не.му се е отваряла. Да, ама , тя пък е с 3 цента по-скъпа!
    Ето и дилемата "Да спестим, или да не спестим?"...
  • 16 6859

    5 9 Отговор

    До коментар #14 от "Слушай":

    Много смешно. Я напиши още някоя умнотия, да ме позабавляваш. Наистина ли си въобразяваш, че си оригинален?

    Коментиран от #17

  • 17 Balkan Lion

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "6859":

    Хората пишат за сигурност, вие сте започнал за разход да се обяснявате. Как няма да ви бъзикат. Ни в клин, ни в ръкав.... :D

    Коментиран от #19

  • 18 Random

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    Веста се представи по-добре от Поло...
  • 19 6859

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Balkan Lion":

    Явно си от ВАГ почитателите. Тя и сигурноста е толкова, колкото и разхода. Други умозаключения?
  • 20 Random

    7 5 Отговор
    Гледам че има спор за разход на немците. Моя опит - 1.9 105 коня Туран(1600кг), София-Плевен със 120-130 - 5.2л, оня ден ТУ-Люлин през северната - 4.8л/100км. Един новичък голф с да кажем 2.0 тди, най-слабия, с дсг би направил под 4 на сто.
  • 21 Garrincha

    9 2 Отговор
    Тоя, с 3-те литра разход, 100% кара "Тесла" ...
  • 22 Старата школата

    5 1 Отговор
    ПОРЕДНАТА ЛАГЕРНА КОЛИЧКА,А ДАЧИЙКАТА Е СЪВРЕМЕННО ТРАБАНТЧЕ С ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ НА ПО-ВИСОКО НИВО.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Като Гост

    6 1 Отговор
    Следва въпроса : как се дават тея точки? Ако това е конструктивен дефект, които е определен като "сериозен", защо се дават максималния брой звезди? И колко трябва да се вярва на тази така наречена агенция за безопастност?
  • 25 Дфен

    4 1 Отговор
    Нали е соцваген не зная как не са му дали 6 звезди голяма работа че има човек зад борда.
  • 26 6859

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Джуган":

    Понеже виждам, че не се заяждаш, а проявяваш любопитство ето ти линк, от който да видиш какъв разход ѝ дават по каталог - https://bg.autodata24.com/peugeot/308/308/16i-hdi-fap-109hp/details

    Държа да ти кажа, че съм падал и под 3.8/100 и не съм карал зад тир, за да му използвам въздушната струя. Този разход съм го правил много пъти на извънградско като колата е натоварена с 4 големи човека, а багажника е пълен с багаж.
    В интерес на истината трябва да ти кажа, че съм я чипосал и от 109 к.с. е някъде около 130-140 к.с. Това е, който иска да вярва, който не иска да не вярва. Не искам да влизам в излишни спорове с фенове на други марки автомобили.

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 6859

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Джуган":

    Сам видя какъв е разхода по каталог. Постигал съм и под него, но не ми се влиза в детайли, защото тук има прекалено много "разбирачи" и ще настане един спор, за който нямам нито времето, нито желанието да го водя. Както вече няколко пъти казах, не правя реклама на колата си, защото не я продавам, а който не ми вярва да продължава да вярва, в каквото пожелае. Нямам намерение да го убеждавам в противното.
    За тежкия крак, какво да кажа и аз обичам да настъпвам и съм го правил на извънградско, но над 4.8/100 отново пълна с хора и багаж не ми е качвала колата. Сега карам с около 120-130 и постоянно се оглеждам за камери, защото вече станаха много и не се знае от къде ще ме светнат, но какво да се прави няма как да карам с ограничението от 90 км./ч., защото така мъча колата на 6-та скорост. Може би забравих да ти кажа, че моята е с шест скорости. Това е важно уточнение, защото има и с 5 скорости. Ако с това съм ти бил полезен ще се радвам.
  • 29 Гост 5

    8 2 Отговор
    Само не ми е ясно как при заводски данни 3.9л на100 км при скорост 90 км ти постигаш 3.8 л със 120-130кмч

    Коментиран от #32

  • 30 ;-)

    5 1 Отговор
    Смятай ако не и беше сложил чип сигурно щеше да падне на 2.8 на 100. А знаете ли защо лъвчето от емблемата на пежо стои изправено ;-)?

    Коментиран от #37

  • 31 Ставри

    3 0 Отговор
    Нормално! Вратата се отваря сама при катастрофа за да могат по-бързо да се спасят хората. Сериозно сега - хубаво е, че пише скоростта при всеки тест но надали "безсмъртните" биха направили някакви изводи за сигурността, която ни дават дори и новите автомобили.
  • 32 6859

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гост 5":

    Както вече казах не искам да влизам в каквито и да е било спорове. Знам си колата карам я радвам и се и съм супер доволен като цяло.
    И кой ти е казал, че разхода и на гориво е 3.9л на100 км при скорост 90 км ? Къде прочете това? Как мислиш можеш ли да караш с 90 км.ч на 6-та предавка и не се ли мъчи двигателя в тази ситуация?!
    Май не четеш, че 3.8 ми дава при 120-130 км.ч., при която скорост двигателя си е в оптимален режим. Стига сте спорили с мен бе хора. Като толкова не ви се вярва не ви насилвам да го правите. Карайте си автомобили, които са ви по душата, но не спорете с такива като мен, които имат автомобил от дадена марка и модел, карат си го редовно и най-добре знаят какъв му е разхода.
    Да сте забелязали аз да споря с някой колко гори голфа? Не, защото не съм имал и карал голф и точно по тази причина нямам лични наблюдения върху него и не споря с никого колко гори той.

    Коментиран от #33, #38, #39

  • 33 Plameni

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "6859":

    В един от твоите коментари прочетох, че си имал автомобил на който никой немски автомобил не можел да се сравнява по нисък разход на гориво след това разбрах,че става въпрос за Peugeot 308 със 109 кс с разход извънградско 3.9л според Auto-Data Направих едно сравнение пак в Auto-Data с моя Mercedes C 220 CDI фейслифта 170 кс.и се оказа с по-нисък разход 3.7л, по-висока мощност с по- голяма кубатура ,по-добро ускорение въобще всичко по-добре. Също ако беше чел във fakti. bg сравнението между Peugeot 508 BlueHDI с разход 3.8л и "Кралят" в този сегмент Mercedes E 220d със 194кс и разход 3.6л на 100км. нямаше да пишеш глупости и извън темата .

    Коментиран от #34, #35

  • 34 6859

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Plameni":

    Аз глупости не пиша и нямам намерение да споря с теб колко ти гори мерцедеса. Няма нужда да ме убеждаваш, защото за твое неудобство точно такъв мерцедес съм карал. Карай си го там със здраве и убеждавай някой друг.
  • 35 6859

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Plameni":

    И понеже се правиш на много отворен, погледни този линк за разход на гориво и замълчи завинаги - https://www.ultimatespecs.com/bg/car-specs/Peugeot/68733/Peugeot-308-II-16-BlueHDi-120HP-Active.html

    Коментиран от #36

  • 36 Plameni

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "6859":

    Няма място за сравнение ,просто Мерцедес не произвежда толкова маломощни дизелови двигатели.Дай пример с двулитров дизел който да гори 3.6л и мощност над 194 кс ,или двулитров мотор с 421кс за по-големи с по 500 -600+ кс също няма да коментирам ,защото PEUGEOT нямат.Електрически ,Плъгин хибриди ,Водородни ,на Метан също няма да ги сравнявам по същата причина.И още нещо, аз не казвам колко гори моя Mercedes ,а ползвам данни от Auto -Data която ти посочи за източник
  • 37 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от ";-)":

    Ама емблемата на Пижо лъвче ли била? А аз си мислех че е катеричка. А оня с номера да каже колко пишкунта308 ще се продадат в европа пеез 2020година и колко голфа. Разликата ще е показателна.
  • 38 Гъдю

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "6859":

    Е това не го бях чувал ,как автомобил със 109 коня гори по-малко ако го караш със 130 вместо с 90кмч.
  • 39 Гъдю

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "6859":

    Е това не го бях чувал ,как автомобил със 109 коня гори по-малко ако го караш със 130 вместо с 90кмч.
  • 40 333

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "6859":

    Аз имам какво да кажа. Отиваш в spritmonitor.de и гледаш реално коя кола колко харчи. Голфо харчи по-малко от 308 при същата мощност. После отиваш на EuroNcap и гледаш резултатите от тестовете. Голфа е и по-сигурен. Държите се все едно фирмите, които ви произвеждат колите са на баща ви. Не карам Голф, защото не мисля, че си заслужава парите. Ама цените му са високи, защото има хора, които са склонни да платят. В момента жена ми има служебна VW която е много прилична кола, ама пак не бих и дал толкова пари. Карал съм опели, , фордове, пежа, ситроени, рена, и кво ли не. ПСА са колите с най-сбъркана ергономия за мен. През шлифера ми е коя гори 300мл по-малко, ако не ми е удобна. Купи си форд със дизел от Пежо да се видиш в кола.