Отидете към основна версия

9 910 124

Tesla увеличава още повече пробега на Model S

  • tesla-
  • model s-
  • пробег

На пресконференция, посветена на финансовите резултати на Tesla за последното тримесечие на 2019 г., Илон Мъск обяви, че компанията се готви да пусне в продажба Model S с автономен пробег над психологическата граница от 400 мили (645 км). В момента най-усъвършенстваната версия на електромобила може да измине 379 мили (610 км) с едно зареждане по цикъла WLTP.

Мъск твърди, че през последните няколко години инженерите на Tesla са успели да подобрят значително химическия състав на батериите тип 18 650. Най-новият вариант на акумулаторите ще позволява на Model S да преодолява рекордни разстояния не само по стандартите на марката, а и за целия отрасъл.

От Tesla никога не са проявявали излишна скромност в обещанията си за характеристиките на бъдещите си модели. Ако се вярва на изявленията на Мъск, благодарение на 200-киловатчасовата си батерия второто поколение на Roadster ще може да изминава 1 000 км с едно зареждане, а автономният пробег на върховата версия на Cybertruck ще бъде 805 км. В момента конкуренция на Tesla може да бъде единствено бутиковият холандски производител Lightyear One, чийто единствен прототип със слънчеви батерии на теория може да измине 1 154 км без презареждане.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.

Свързани новини