Отидете към основна версия

3 104 6

Mercedes-Benz EQC кандидатства за работа в полицията

  • mercedes-benz-
  • eqc-
  • електромобил-
  • полиция

На специализирано изложение във Франкфурт на Майн Mercedes-Benz показа 15 преоборудвани за нуждите на полицията автомобила. Освен традиционните бусове с ДВГ компанията демонстрира на щанда си изцяло електрически кросоувър EQC, водороден GLC F‑Cell и дизел-електрическо комби E-Klasse.

EQC за пръв път облича полицейска униформа. От Mercedes-Benz не разкриват в кой немски град ще служи електромобилът, но няма съмнение, че ще постъпи на работа в правоохранителните органи. Дребносерийният водороден хибрид GLC F-Cell, например, вече се използва от полицията в Хамбург.

Основната част от експозицията на Mercedes-Benz все пак си остават дизеловите бусове Vito и Sprinter с различни надстройки. Сред тях има както брандирани и оборудвани със специална сигнализация ванове, така и необозначени фургони със специализирана техника, предназначени за криминалните подразделения на германската полиция.

Популярността на товаро-пътническите модели на Mercedes-Benz сред немските правоохранителни органи се дължи на разнообразието от междуосия, височини на тавана и типа на задвижването. За най-екологични и функционални се смятат E-Klasse във версия E 300 de Estate с хибридна дизел-електрическа силова установка, чиято батерия може да се зарежда от битовата мрежа.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини