Отидете към основна версия

4 394 10

Volvo изтегля над 700 хил. коли

  • volvo-
  • сервизна акция-
  • сервизна кампания-
  • отзоваване

Собствениците на 736 430 автомобили и кросоувъри от моделите V60, S90,V90, XC40, XC 60 и XC90 ще трябва да посетят сервизите на Volvo за отстраняване на неизправност в системата за автоматично спиране в екстрени ситуации. Всички засегнати возила са произведени след 21 януари 2019 г.

Проблемът е установен от датската автомобилна организация FDM в края на миналата година. Проведените изпитания са показали, че в определени ситуации системата за автоматично спиране не се задейства и автомобилът не намалява скоростта пред изкуствено препятствие.

Тестовият XC60 бил изпратен в централата на Volvo за изясняване на причините. Разследването е установило, че проблемът засяга също и останалата гама на шведския производител и се дължи на програмна грешка в софтуера, който управлява специфичен датчик в системата.

От Volvo твърдят, че неизправността не влияе на нормалната работа на спирачките. Компанията ще уведоми всички собственици за необходимостта да посетят сервизите на марката за безплатно обновяване на софтуера.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини