Отидете към основна версия

3 808 34

Подробности за първия руски луноход

  • луноход-
  • русия

Първото изстрелване на руския лунен апарат ще се състои през 2021 година. Руските учени разкриха и точната дата на първия в Русия старт на междупланетарната лунна станция, който е планиран за 1 октомври 2021 година. Последното изстрелване на съветската автоматична станция „Луна-24“ се състоя през август 1976-а, а правоприемникът на СССР, руската държава, все още не е изпращал техника до Луната.

Новината бе оповестена на среща на Руската академия на космическите науки от началника на отдела по ядрена планетология на Института за космически изследвания на Руската академия на науките Игор Митрофанов, който обяви плановете за първото изпращане на Луната на руското междупланетно устройство на 1 октомври 2021 г.

В момента експертите решават местата за кацане на руския лунен апарат. Основното е разположено в района на север от кратера Богуславски, а резервното се намира на югозапад от кратера Манзини. Устройството, наречено „Луна-25“, ще работи по анализ на състава и свойствата на почвата в полярния район на Луната, ще определи механичните характеристики на почвата и ще анализира екзосферата в полярния регион на естествения спътник на Земята.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини