Отидете към основна версия

7 784 55

Воланът на нова Tesla падна в движение

  • tesla-
  • model 3-
  • волан-
  • дефект

Воланът на чисто нова Tesla Model 3 остана в ръцете на шофьора по време на движение. Собственикът твърди, че купил електромобила само преди месец от официален дилър, съобщава The New York Post.

Оплакванията от ниското качество на боята и сглобката на Model 3 не са рядкост, но за толкова сериозна неизправност се съобщава за пръв път. Дефектната Tesla е купена във Великобритания.

Собственикът Джейсън Туатара разказва, че проблемите му започнали още с покупката. Електромобилът трябвало да бъде доставен още миналия октомври, но успял да си го получи чак през март. По това време почти навсякъде по света била въведена карантина и човекът дори на могъл да се порадва на новата си придобивка.

До деня, в който воланът се разглобил в ръцете му, колата била навъртяла едва 550 км. За щастие кормилото паднало в самия край на пътуването, когато Туатара вече завивал по улицата към дома си, така че се инцидентът се разминал без пострадали и материални щети.

От Tesla реагирали мълниеносно на оплакването. Електромобилът бил превозен до сервиз още същия ден и на следващия ден го върнали на собственика в пълна изправност. Производителят разследва случая и се опитва да изясни каква грешка е допусната в процеса на сглобяване.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини