Отидете към основна версия

4 668 17

Собственик на Tesla заключи крадец в колата си през телефона

  • tesla-
  • model 3-
  • мобилно приложение-
  • кражба

Мобилното приложение, което дублира функциите на ключ в електромобилите на Tesla, не само улеснява ежедневието на собствениците, а може да помогне и за сигурността. Калифорниец на име Чарли Смит научи това по трудния начин, след като се опита да открадне Model 3.

На 8 май Смит отворил шофьорската врата на "тѐслата" и започнал да крещи на собственика да излиза. Човекът се подчинил и отстъпил мястото си, но щом нападателят седнал зад волана, изключил електромобила през телефона си и го заключил, след което повикал полиция.

Пристигналите на място ченгета заварили Смит да се поти обилно, а очите му се въртели в орбитите неконтролируемо. Пишман гангстерът бил арестуван незабавно и обвинен в опит за отвличане и употреба на забранени вещества.

Освен всички други функции приложението на Tesla позволява на собствениците да стартират и спират електромобила дистанционно, както и да отключват и заключват вратите. От вътрешната страна на вратите има малък бутон, с който могат да бъдат отключени, но дрогираният Смит явно не е успял да ги намери.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини