Отидете към основна версия

5 148 32

Huawei стана най-големият производител на смартфони в света през април

  • huawei-
  • samsung-
  • смартфони

През април китайската компания е имала 19% пазарен дял

След като изпревари Apple, дългосрочният план на Huawei е да надмине и Samsung, превръщайки се в най-големият производител на смартфони в света. Разбира се, всички санкции, наложени от правителството на Съединените щати, направиха тази задача много по-трудна. Това предаде Softpedia.

И все пак, по-трудно не означава, че е невъзможно. Живото доказателство за това е, че Huawei всъщност успя за кратко да изпревари Samsung, като по този начин се превърна в най-големият производител на телефони в света през април.

По-конкретно, данните, споделени от Counterpoint Research, показват, че през април китайската компания е имала 19% пазарен дял. За сравнение, Samsung се класира на второ място със 17%.  

Смяната на местата беше само временна, тъй като през май южнокорейците се върнаха на челната позиция. Това обаче показва, че китайският производител не е много далеч от мечтата си да стане водещата компания в света в смартфоните.

Най-вероятно се питате как е възможно Huawei да изпревари Samsung, имайки предвид всички санкции и ограничения, наложени от американското правителство. Е, отговорът не е особено изненадващ - вътрешният пазар на компанията, който е същевременно и най-големият пазар за смартфони в света.

Очаквано Китай е най-големият двигател на растеж на Huawei. Изглежда, че компанията се е възползвала от ръста във вътрешния си пазар до такава степен, че е успяла да неутрализира спада, причинен от американските санкции.

През тримесечието в останалите региони по света, включително Европа, САЩ и Индия, търсенето на смартфони значително спадна, което засегна както Huawei, така и Samsung. Китай обаче беше един от малкото пазари, на които индустрията отбеляза ръст. Именно това позволи на Huawei да се превърне в най-големият производител на смартфони в света, макар и само през април.

В момента Samsung отново заема челната позиция в индустрията. Huawei обаче диша във врата на южнокорейската компания и не се знае дали отново няма да се стигне до смяна на местата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини