Отидете към основна версия

5 896 55

BMW: Plug-in хибридите съчетават най-доброто от два свята

  • bmw-
  • plug-in хибрид

Очакванията на компанията са още преди 2025 година между 15 и 25 % глобалните продажби ще бъдат на електрифицирани автомобили

От една страна, в електрически режим можете да се движите из града много тихо и с нулеви локални емисии. От друга страна, двигателят с вътрешно горене разгръща пълния си потенциал при дълги пътувания. Тоест в комбинация двата двигателя предлагат оптимално съчетание от ефективност, динамика и комфорт. Това е мнението на баварските експерти, които обновиха гамата си от Plug-in хибриди.

От BMW заявяват още, че един хибриден автомобил е подходящ за клиентите най-вече тогава, когато те например пътуват електрически до работното място, а понякога шофират и на дълги разстояния и поддържат в домакинството си само един автомобил. При редовно зареждане у дома и на работното място, шофирането на такъв автомобил е много по-изгодно в сравнение с автомобил с конвенционално задвижване.

В градовете електрическото шофиране е по-евтино от това на бензин или дизел, ако автомобилите се зареждат у дома или на работа

Само в ЕС има милиони потребители, чиято ежедневна мобилност подхожда идеално на хибриден автомобил. Поради това BMW последователно разширява гамата от Plug-in хибриди. През последните две години компанията взима редица решения, които вече имат резултат на пътя. През 2021 г. продажбите на електрифицирани автомобили ще бъдат над 2 пъти повече отколкото през 2019 г.

Новото BMW Серия 5, което скоро се въвежда на пазара например, за пръв път ще се предлага с пет различни хибридни варианта. Освен това продължава модернизирането на задвижването и в зависимост от сегмента BMW ще предлага до 100 км електрически пробег в хибридите си. До края на годината ще има общо 12 хибридни модела, включително и новото MINI Countryman и BMW X2.

До 2023 година BMW Group ще предлага общо 25 електрифицирани автомобила. Повече от половината от тях ще бъдат напълно електрически. Очакванията на компанията са още преди 2025 година между 15 и 25 % глобалните продажби ще бъдат на електрифицирани автомобили. В Европа през 2021 година техният дял ще бъде една четвърт, до 2025 година една трета и до 2030 година половината от продажбите. Това ще допринесе за постигане на СО2 целите на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини