Отидете към основна версия

8 903 19

Mercedes-Benz показа обогатената реалност в новата S-Klasse (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • обогатена реалност

Следващото поколение на Mercedes-Benz S-Klasse ще се оборудва с безпрецедентен брой нови системи и технологии, една от които ще бъде прожекционният дисплей с обогатена реалност. Освен традиционна за такива устройства информация той ще напътства водача с допълнителни изображения, които ще се наслагват върху обектите пред автомобила.

На предното стъкло на новата S-Klasse ще се появяват триизмерни стрелки, които ще показват посоката на движение, зададена в навигацията. Те се местят, приближават, отдалечават и се накланят като в полет, но винаги се намират на правилното място - системата следи позицията на очите на шофьора и нанася елементите на обогатената реалност точно върху видимите от човека обекти. Системата ще може също да маркира границите на платното и да показва безопасното разстояние до колите отпред, които се осветяват да по-добра видимост.

В салона на S-Klasse W223 ще има пет екрана, а мултимедията ще разполага с енциклопедия, която ще предоставя всяка необходима информация при гласово запитване. Официалната премиера на новия флагмански Mercedes-Benz е насрочена за септември.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини