Отидете към основна версия

9 479 19

Apple ще пусне евтин iPhone 12 в началото на 2021-а

  • apple-
  • iphone 12-
  • смартфон-
  • 5g

Уловката е, че моделът няма да поддържа 5G

Предвижда се Apple да представи новата генерация iPhone 12 през есента на тази година, най-вероятно през септември или октомври, като всички модели ще поддържат 5G. Това се очаква да доведе до значително увеличение на цените на всяка една версия от следващото поколение смартфони на компанията.

От друга страна, Apple търси начини да намали цените на новите iPhone и да ги поддържа на същите нива като тези на техните предшествениците. Именно заради това се носи слух, че смартфоните на компанията от предстоящата генерация ще идват без зарядно устройство в кутията.

Независимо от подхода, на който Apple ще се спре, се смята, че базираният в Купертино технологичен гигант планира да пусне по-евтина версия на iPhone 12 в началото на 2021-а. Както може да се досетите обаче, има уловка. 

Анализаторите от Wedbush Securities твърдят, че изненадващият по-достъпен смартфон от ново поколение, който Apple ще представи, всъщност ще бъде 4G версия на iPhone 12 Pro. Също така, моделът ще бъде с около 20% по-евтин от по-високотехнологичния си близнак.  iPhone 12 Pro 5G най-вероятно ще започва от 999 долара, докато 4G версията ще струва около 800 долара. 

Със сигурност този нов подход показва, че Apple е наясно с факта, че устройствата на компанията стават все по-скъпи и ще настъпи момент, в който хората може да спрат да плащат толкова високи цени, за да се сдобият с тях.
 

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини