Отидете към основна версия

1 879 19

Руснак бе задържан в САЩ по подозрение за кибератака на Tesla

  • tesla-
  • кибератака-
  • русия

Той искал да плати 1 милион долара на служител на компанията, който да помогне за инсталирането на зловреден софтуер

Руският гражданин Игор Крючков е задържан от властите в САЩ и е обвинен в опит за киберпрестъпление. Съобщава се, че между 15 юли и 22 август Крючков се е опитал да подкупи рускоговорящ служител на компанията на Мъск, като му е предложил 1 милион долара, за да инсталира злонамерен софтуер в мрежата на завода.

Твърди се оща, че това би позволило на Крючков и неговите сътрудници да получат безпрепятствен достъп до цялата система на компанията. След като ФБР започва да го подозира, Крючков напуска Невада през нощта и отива в Лос Анджелис. Той моли приятел да му купи самолетен билет, за да напусне страната. Крючков е задържан в Лос Анджелис на 22 август.

Почти седмица по-късно изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск потвърди в Twitter, че целта на нападението е заводът на Tesla в Невада. Мъск отговори на статия на Teslarati, в която се съобщава, че служител на Tesla се е отказал един милион долара от хакер и се е свързал с ФБР. "Много сме му благодарни. Това беше сериозна атака “, написа още Мъск.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини