Отидете към основна версия

2 385 32

Автопилотът на Tesla става все по-добър

  • tesla-
  • автопилот

Актуализацията на Tesla ще позволи на електрическата кола да "вижда" знаци и да реагира на светофари

Отсега нататък автомобилите Tesla ще могат да разпознават знаците за ограничаване на скоростта. В допълнение, с последната актуализация на софтуера се въвежда и проследяване на светофара.

В момента, когато светофарът премине на зелено, се издава звуков сигнал, информиращ водача, че е възможно да започне да шофира. Едно от предимствата на електрическите превозни средства е възможността за бързо получаване на софтуерни актуализации по въздуха.

Новите функции, добавени в последната актуализация на системата Autopilot, номерирана като 2020.36, са предназначени за допълнително повишаване на безопасността при пътуване и подпомагане на шофьора при шофиране.

Знаците за ограничение на скоростта се разпознават с помощта на новите външни камери на Tesla. Преди се смяташе, че автопилотът проследява пътни знаци, използвайки GPS данни.

Компанията казва, че откриването на знаци за ограничение на скоростта с помощта на бордови камери значително ще подобри точността на данните, необходими за ограничението на скоростта на Tesla.

В същото време разработчиците на Tesla отбелязват, че звуковият сигнал при превключване към зелена светлина на светофара е предназначен само за уведомяване, а окончателното решение за стартиране на движението остава за водача.

Функцията за разпознаване на пътни знаци и светофари е в бета тестване от април тази година и е един от компонентите на програмата за създаване на напълно самоуправляващ се автомобил.

Една от функциите за контрол на светофарите и знаците вече е достъпна за електрическите превозни средства с пакета Full Self-Drive, цената на който започва от 7 000 долара.

Ако на пътя бъде открит знак СТОП или червен светофар, електрическата кола спира плавно и след това може да започне да се движи само след намесата на водача.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини