Отидете към основна версия

49 874 117

Руснаците започнаха производство на нов дизелов двигател с ресурс от 1 млн. км

  • ямз-
  • yamz-6580-
  • дизелов двигател

В Русия, в Ярославския двигателен завод започна да се произвежда нов дизел, за който още от самото начало се твърди, че ще е с ресурс от над милион километра. На официална церемония Ярославският моторен завод вече представи V8 турбодвигателят YaMZ-6580.

Силовият агрегат YaMZ-6580 е дълбоко модернизиран YaMZ-6585. Иновацията е с променени системи за смазване и охлаждане, електронният блок за управление е препрограмиран и турбото е сменено с ново, по-производително. Новият турбодизел YaMZ-6580 се отличава с повишена мощност.

Агрегатът произвежда 530 конски сили, докато неговият предшественик развиваше само до 420 конски сили. Разработчиците уверяват, че преработеният двигател не е станал по-ненаситен и е запазил предимствата на семейството YaMZ-658 - очакван ресурс до един милион километра и евтина поддръжка.

Конфигурацията и работният обем на двигателя YaMZ-6580 не са се променили. 14,85-литровият осемцилиндров агрегат има V-образна архитектура. Подобрения в производителността са постигнати и чрез увеличаване на производителността на маслената помпа, нов електронен блок за управление на двигателя и различна система за охлаждане на буталата.

До края на годината се планира да се произведат поне 100 двигателя. Силовият агрегат ще се използва за камионите УРАЛ, за селскостопански машини и за дизелови генераторни комплекти.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 134 гласа.

Свързани новини