Отидете към основна версия

2 453 11

Изчитането на упътването за модерно Audi отнемало 12 часа

  • упътване-
  • ръководство за експлоатация-
  • изследване-
  • проучване

Британската компания за търговия с автомобили Bristol Street Motors проведе изследване върху ръководствата за експлоатация на съвременните автомобили и колко време отнема прочитането им. Оказва се, че някои упътвания имат обема на романи, а повече от половината собственици никога не са поглеждали в тях.

Лидер по най-дълго ръководство на потребителя е Audi A3, което съдържа 167 699 думи, а за изчитането му са необходими около 11 часа и 45 минути. За сравнение романът на Джоан Роулинг "Хари Потър и Нечистокръвния принц" се състои от 168 923 думи и може да се прочете за 11 часа и 50 минути.

Най-късото упътване, открито от авторите на изследването, е ръководството за експлоатация на Vauxhall Zafira. В него има само 37 147 думи, които могат да бъдат изчетени за 2 часа и 36 минути.

Проучването, проведено сред 350 автомобилисти, показва, че 60% от британските шофьори никога не четат упътванията на колите си. 37 на сто поглеждат ръководството само в случай на някаква повреда, а останалите търсят решение на проблемите в интернет или от познати.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини