Отидете към основна версия

2 336 19

Mercedes-Benz разработва електрическа платформа за лекотоварни автомобили

  • mercedes-benz-
  • esprinter-
  • платформа

Mercedes-Benz обяви, че ще инвестира €350 млн. в разработката на нова платформа за електрически лекотоварни автомобили. Архитектурата ще послужи за основа на следващото поколение на семейството eSprinter.

Засега от компанията не разкриват подробности за техническите спецификации на новата платформа. Известно е само, че на нея ще бъдат построени няколко модела с различни типове каросерия, междуосие и три варианта на акумулаторния блок.

Купувачите на следващия eSprinter ще могат да избират и типа на предаването. Системата се ще състои от три основни модула - електромотор, задвижващ задните колела, батерия в пода и преден блок с високоволтово оборудване и управляваща електроника.

Основен конкурент на бъдещия eSprinter ще бъде представеният през ноември eTransit. Лекотоварният Ford се оборудва се с електромотор с мощност 269 к.с., може да измине до 350 км без презареждане и струва $45 000. Сегашният електрически Sprinter е по-скъп при значително по-слаби характеристики - обсегът му е едва 168 км.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини