Отидете към основна версия

2 613 13

Как и защо колите Tesla блеят като коза или имитират човек, изпускащ газове (ВИДЕО)

  • tesla-
  • звук

Една от характеристиките на електрическите превозни средства е почти пълната липса на шум от двигателя по време на работа. В резултат на това безопасността на хората около колата е намалена.

Американската национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) задължи Tesla да инсталира външни високоговорители на автомобилите до 1 септември 2020 г. Tesla обаче спази решението на регулатора година по-рано и вече през 2019 г. електрическите превозни средства започнаха да излизат със звуково оборудване, което отговаря на закона.

През януари 2020 г. Илон Мъск обеща, че в бъдеще електромобилите му ще могат да "говорят" с пешеходци и дори да се карат на вандали. С актуализацията 2020.48.26 на Tesla Software, представяща функцията Boombox, тези звуци са вече още по-реални.

Boombox е оригиналният метод за прилагане на системата за предупреждение за пешеходци, изисквана от NHTSA за всички електрически превозни средства. Сега собствениците на Tesla ще могат да плашат животни на пътя, да предупреждават пешеходците и просто да се забавляват, като предават различни звуци през външните високоговорители.

Асортиментът на звука е достатъчно широк - от блеене на кози до аплодисменти, от тържествени фанфари до уникален „режим на контрол на емисиите“, който имитира звуците, издавани от човек с повишено производство на газове. Налична е и възможност за промяна на звука на алармата.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини