Отидете към основна версия

4 001 8

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • mbux hyperscreen

Mercedes-Benz показа за първи път иновационния екран, който ще заема цялото арматурно табло на бъдещата електрическа лимузина EQS. Информационно-развлекателната система носи името MBUX Hyperscreen и разполага с изкуствен интелект.

Екранът се състои от три отделни дисплея, единият от които е предназначен само за предния пътник. Всички елементи обаче са покрити под едно стъкло и това създава илюзията за цялостен елемент, който се простира от единия до другия край на арматурното табло.

Диагоналът на екрана е 56 инча (1 422.4 мм), което го прави най-големият в света. Аналогичен дисплей има и Cadillac Escalade, но диагоналът му е "едва" 38 инча (965 мм).

Панелът е леко извит, но инженерите на Mercedes-Benz са успели да постигнат изключителна здравина. Стъклото се закалява при температура над 650 °C и е оставало цяло при всички краш тестове. В редки случаи са се появявали пукнатини само около вентилационните отвори в двата края.

Най-впечатляващата особеност на новата система обаче е изкуственият самообучаващ се интелект, който трябва да направи "общуването" с автомобила максимално удобно. Ако водачът включва режима за увеличаване на клиренса на едно и също място, например, електрониката ще запомни това и ще го прави автоматично.

Друга функция ще бъде обвързването на определено действие с даден момент. Ако собственикът звъни на някого по телефона всеки вторник вечерта, системата ще предлага сама да набере номера по същото време.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини