Last news in Fakti

7 Януари, 2021 17:40 3 972 8

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • mbux hyperscreen

Mercedes-Benz показа за първи път иновационния екран, който ще заема цялото арматурно табло на бъдещата електрическа лимузина EQS. Информационно-развлекателната система носи името MBUX Hyperscreen и разполага с изкуствен интелект.

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

Екранът се състои от три отделни дисплея, единият от които е предназначен само за предния пътник. Всички елементи обаче са покрити под едно стъкло и това създава илюзията за цялостен елемент, който се простира от единия до другия край на арматурното табло.

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

Диагоналът на екрана е 56 инча (1 422.4 мм), което го прави най-големият в света. Аналогичен дисплей има и Cadillac Escalade, но диагоналът му е "едва" 38 инча (965 мм).

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

Панелът е леко извит, но инженерите на Mercedes-Benz са успели да постигнат изключителна здравина. Стъклото се закалява при температура над 650 °C и е оставало цяло при всички краш тестове. В редки случаи са се появявали пукнатини само около вентилационните отвори в двата края.

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

Най-впечатляващата особеност на новата система обаче е изкуственият самообучаващ се интелект, който трябва да направи "общуването" с автомобила максимално удобно. Ако водачът включва режима за увеличаване на клиренса на едно и също място, например, електрониката ще запомни това и ще го прави автоматично.

Първи поглед към таблото на големия електрически Mercedes (ВИДЕО)

Друга функция ще бъде обвързването на определено действие с даден момент. Ако собственикът звъни на някого по телефона всеки вторник вечерта, системата ще предлага сама да набере номера по същото време.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Someone

    14 6 Отговор
    Доста по - добре ще е от сегашния правоъгълен таблет, който изглежда, като залепен с канаколит. Харесвам MBUX, но дисплеите стоят супер евтино, а изобщо не са (поне по каталог)...

    Коментиран от #7

  • 2 Мдааа

    14 12 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ МЕРЦЕДЕС И ОСТАНАЛИТЕ.
  • 3 Крадци на пари

    7 3 Отговор
    Те да вземат от Мерцедес да си направят здрави другите системи, а не стъклото дето е за красота.И това стъкло не го прави самият Мерцедес както и дисплейте които най-вероятно са на Самсун или ЛГ.Готин изкуствен интелек като Доде време сам ще ви кара към представителство на марката а там ще чака руса кака с отворен куфар.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    6 17 Отговор
    Късно е либе за китка , дето викат , хаха !!! От днес Мъск е най-богатия човек на тази планета , а Тесла 15 пъти по-скъпа от Мерцедес !! И това е само началото , скоро ще е най-скъпата в света !! За ужас на някои тук !
  • 6 гост

    6 17 Отговор
    Предприемачът Илон Мъск, който стои зад Tesla и SpaceX, стана най-богатият човек в света, предава Bloomberg.
    Ръстът с 4,8% на цената на акциите на производителя на електромобили в четвъртък изстреля Мъск пред основателя на Amazon Джеф Безос в индекса на милиардерите на Bloomberg, който подрежда 500-те най-богати хора в света.
    Нетното богатство на родения в Южна Африка инженер достигна 188,5 млрд. долара към 10,15 ч. местно време в Ню Йорк, с 1,5 млрд. долара повече от състоянието на Безос, който държеше първото място от октомври 2017 г

    Коментиран от #8

  • 7 РЕАЛИСТА

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Someone":

    ПЪРВИ ПОГЛЕД И ПОСЛЕДЕН ХАХАХАХА
  • 8 Балък

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А ти къде си?