Отидете към основна версия

9 718 21

Британци разработват 20-цилиндров двигател (ВИДЕО)

  • villiers engineering-
  • x20-
  • двигател

Базираната в английския град Суафам компания Villiers Engineering показа уникален 20-цилиндров двигател с X-образна архитектура. X20 се състои от два V-образни 10-цилиндрови мотора от суперколата Connaught Type-D с работен обем 2.0 литра всеки.

Villiers Engineering е основана преди повече от век в Улвърхамптън и се специализира в разработката на двигатели, но най-силните ѝ години са между двете световни войни. Според Drivetribe уникалният 20-цилиндров атмосферен двигател развива между 400 и 440 к.с.

Двата V-образни 10-цилиндрови мотора имат диаметър на цилиндъра 62.5 мм и ход на буталото 64.0 мм. Блоковете им са разположени под ъгъл 22.5 градуса, които ги прави изключително компактни.

За да образуват 20-цилиндров двигател, двата 10-цилиндрови агрегата са свързани с общ предавателен механизъм, който на свой задвижва 6-степенна ръчна трансмисия от Lamborghini Gallardo. X20 все още е далеч от завършване, а и не е съвсем ясно за какъв автомобил може да се използва толкова екзотична конфигурация.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини