Отидете към основна версия

8 614 30

Руска компания иска да патентова емблемата на Tesla

  • tesla-
  • емблема-
  • запазена марка-
  • патент

Руският производител на отоплителни системи "Тульские горелки" е подал заявка в "Роспатент" за регистрацията на търговски знак, който повтаря практически напълно логото на Tesla, съобщава Федералната служба по интелектуална собственост. Единственото, което различава двете емблеми, е бялата вертикална линия, минаваща по средата на буквата "T".

Въпреки очевидните прилики от "Тульские горелки" твърдят, че проблем няма, тъй като са подали заявка за регистрацията на търговския знак в друга сфера на дейност. Ако "Роспатент" признае интелектуалните права върху емблемата, под нея в Русия ще се продават горелки за котли, запалки, отоплителни радиатори, камини, килими с подгряване, оборудване за производство на пара, грейки за крака, нагреватели за автомобилни стъкла и абажури.

Tesla е регистрирала логото си в Русия през 2018 г. Запазеният търговски знак ѝ дава право да продава в страната слънчеви панели, монтажа и обслужването им. Компанията очаква и регистрация от "Роспатент" за продажбата и обслужването на автомобили от 2015 г., но заявката все още не е одобрена.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини