Отидете към основна версия

3 986 71

Автопилот на Tesla или човешка реакция предотврати верижна катастрофа? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • катастрофа-
  • видео

Може ли автоматизираната система да направи подобно нещо?

Във видео качено в канала News Relax Action може да видите запис от видеорегистратор, който показва как верижна катастрофа включваща поне три коли беше предотвратена. Според заглавието на видеото, автопилота и системите за безопасност на Tesla са виновници за това да не се случи произшествието, но ние не сме напълно убедени в това.

Ако изгледате клипа по-долу ще станете свидетели на ситуация която може да се случи всеки ден. Във видеото най-вероятно виждаме изход от магистрала и задръстване в което Tesla-та е последна кола. Към нея бързо се приближава снимащия автомобил, който в последния момент вижда задръстването и натиска спирачките. Тук идва и спорният момент в клипа.

Дали бързото преминаване в другата лента и ускоряването на електрическия автомобил е бърза и много добра реакция на шофьора или системите на Tesla са наистина толкова добри и са засекли автомобила идващ отзад и предотвратиха сигурна верижна катастрофа. Честно да си кажем, ние сме повече за версията с бързата реакция на шофьора, но ще се радваме да чуем и вашите мнения в коментарите.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини