Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 14:49 3 978 71

Автопилот на Tesla или човешка реакция предотврати верижна катастрофа? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • катастрофа-
  • видео

Може ли автоматизираната система да направи подобно нещо?

Автопилот на Tesla или човешка реакция предотврати верижна катастрофа? (ВИДЕО) - 1

Във видео качено в канала News Relax Action може да видите запис от видеорегистратор, който показва как верижна катастрофа включваща поне три коли беше предотвратена. Според заглавието на видеото, автопилота и системите за безопасност на Tesla са виновници за това да не се случи произшествието, но ние не сме напълно убедени в това.

Ако изгледате клипа по-долу ще станете свидетели на ситуация която може да се случи всеки ден. Във видеото най-вероятно виждаме изход от магистрала и задръстване в което Tesla-та е последна кола. Към нея бързо се приближава снимащия автомобил, който в последния момент вижда задръстването и натиска спирачките. Тук идва и спорният момент в клипа.

Дали бързото преминаване в другата лента и ускоряването на електрическия автомобил е бърза и много добра реакция на шофьора или системите на Tesla са наистина толкова добри и са засекли автомобила идващ отзад и предотвратиха сигурна верижна катастрофа. Честно да си кажем, ние сме повече за версията с бързата реакция на шофьора, но ще се радваме да чуем и вашите мнения в коментарите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    13 9 Отговор
    ТеслАта ако нямаш интернет не може да я припалиш през зимата.Ще стой като паметник .

    Коментиран от #3, #35

  • 2 Не знам дали пилота е ускорил

    11 3 Отговор
    Но със сигурност е изпищял, че ще последва сблъсък и водача може да е реагирал.
  • 3 Така ли пише в флашката с опорките?

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Ами не е вярно!
  • 4 ХХХХ

    22 3 Отговор
    Просто късмет.
    Водача на теслата е видял, че съседното платно е свободно и решил да се престрои в него и да продължи.
    Най-вероятно изобщо е не забелязал връхлитащата кола отзад.

    Коментиран от #6, #14

  • 5 Гост

    13 2 Отговор
    А видяхте ли, как за да се изнесе в другото платно, е сякал пътя на черния джип ФВ? Джипа беше със светнали стопове като се появи в кадър. Кой знае човека как е скочил на педала, като е видял как Тесла та му излиза на пътя изневиделица.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХХ":

    Аз не видях да го връхлита кола. Водача зад Теслата спря точно зад нея. Тази маневра беше излишна и крайно опасна за колите в съседното платно, което се вижда от набилият спирачки черен джип ФВ. Това не е спасение от ситуация. Самата Тесла създаде опасна ситуация и благодарение на шофьора на ФВ, се размина всичко.

    Коментиран от #8, #10, #38

  • 7 А ти видя ли

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Как теслата се изтреля от място, завивайки първо надясно после наляво, без въобще да поднесе и колко бързо се отдалечи от "връхлитащия" джип.

    После пак обяснявай, колко са безопасни автомобилите с два цилиндъра и 50 коня, защото ускорението нямало значение и на истинския мъж не му трябвала бърза кола!

    Коментиран от #9, #11

  • 8 А ти видя ли

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Че този клип е публикуван от точно този шофьор, а не от шофьора на теслата. Щом той казва, че ако Теслата не е тръгнала е щял да последва удар, не знам ти какво коментираш. Дори да е щял да спре на 10 см зад него, шофьорът или автопилота на теслата можело ли е да бъде 100% сигурен, че ще спре навреме? Очевидно извършената маневра беше по-безопасна и сигурна, защото джипа дори не успя да я доближи толкова много. Появи се цяла секунда, след като теслата беше минала оттам.

    Коментиран от #12, #17

  • 9 DrivingPleasure

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "А ти видя ли":

    Извинявай, ама за цената на теслата не си купуваш двуцилиндрова малолитражка, аре тия чалъми ги остави.

    Мисля си че коментари 4 и 5 са налучкали разигралата се ситуация, а твърденията, че е автопиота са само уекинка пропаганда на поредното тесларче
  • 10 ХХХХ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Имам предвид снимащата кола

    Коментиран от #15

  • 11 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "А ти видя ли":

    Видях че си мислиш, че на пътя можеш да караш като състезател. Видях, че нямаш години за книжка. Това видях. Ако ти беше на мястото на ФВ, щеше да го кълнеш тоя с Теслата.

    Коментиран от #18

  • 12 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "А ти видя ли":

    Ти чувал ли какво ти се говори, или пак си в облаците, както винаги. За черния ФВ джип ти говоря. За онзи, чиито път сече Теслата, когато му навлезе в платното неправилно. За такава маневра ти бият акта и си чао. Върви обяснявай, че някой щял да се удари в тебе отзад, ама не се бил ударил, щото си не знам какво си.
  • 13 Като гледам

    2 2 Отговор
    автопилотът как се блъска в статични обекти на платното за движение......
  • 14 Или пък нарочно е тръгнал?

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХХ":

    Шофьор от Вирджиния, САЩ, беше шокиран, когато неговият Tesla, с активиран автопилот, внезапно се отклони от курса и започна да напуска лентата, в която се намираше. В рамките на няколко секунди той осъзна, че колата отпред внезапно спира, което причинява силен удар катастрофа с няколко автомобила, съобщи Nieuwsblad .



    Най-невероятно е, че автопилотът е идентифицирал опасна ситуация дори преди инцидентът действително да се е случил. Инцидентът е заснет от бордовата камера на електрическото превозно средство и според времевата рамка сблъсъкът е станал, след като Тесла е напуснал опасната зона. Това подчертава факта, че автопилотът е успял да предвиди опасна ситуация и да спаси колата и пътниците от нея.

    Камерите и сензорите на превозните средства на Tesla работят по такъв начин, че да могат да „виждат“ не само по-далеч от човек, но и да сканират онези участъци от пътя, които човек не може да види. Това дава на автопилота уникалната способност за предотвратяване на сблъсъци, на които човешкият водач не е способен. Видеото, направено по време на този инцидент, демонстрира това много добре, тъй като Tesla се е спасил от сблъсъка, докато други автомобили, управлявани от човешки шофьори, са станали жертви на инцидента

    Коментиран от #16

  • 15 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХХХХ":

    Аз имам предив другата, на съседното платно.
  • 16 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Или пък нарочно е тръгнал?":

    Публикувано във факти.бг: Най-невероятно е, че автопилотът е идентифицирал опасна ситуация дори преди инцидентът действително да се е случил. ........ Хахахахаха Теслите вече и бъдещето предсказват хахахахахха. Скоро ще почнат да не излизат от гаража, защото ще предсказват катастрофите няколко дни напред. Ама вие наистина сте на много лоша стока.

    Коментиран от #19, #33

  • 17 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "А ти видя ли":

    Какъв автопилот? Вижда се, че и Теслата наби спирачките и просто шофьорът реши да избяга в другата лента, това нямаше нищо общо с колата отзад която снима. А колкото до джипа това е чисто нарушение на Теслата и не знаеш колко му се наложи да намали за да не я блъсне, така че не пиши глупости, че му била избягала.

    Коментиран от #20

  • 18 А ти знаеш ли колко е една секунда

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Това е цяла вечност, като шофираш. Застани на един булевард и виж колко коли ще минат за една секунда. Като между всеки от тях има достатъчно разстояние за да не се блъскат. За една секунда теслата се отдалечи на такова разстояние, че между нея и джипа остана място за още поне пет автомобила, а ти говориш за опасно близо разстояние! Очевидно ти нямаш книжка за да не видиш толкова очевадни неща и да не можеш да прецениш ситуацията!

    Коментиран от #24

  • 19 Не вярваш ли

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Компютъра изчислява траекторията на всички движещи се обекти и разбира се може да предвиди сблъсък и да те предупреди секунди преди това. Ти за първи път ли чуваш? То затова се не ВЯРВАТЕ. Това е защото НЕ ЗНАЕТЕ. Всичките ви грешки са именно от незнание.

    Коментиран от #23

  • 20 Пусни си клипа

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Изгледай го пак и кажи на коя секунда тръгва теслата и на коя секунда се появява джипа. Тесла тръгва на третата секунда, а джипа се появява в петата, а между него и теслата има минимум три автомобила разстояние, като той очевидно не е намалил кой знае колко скоростта си.

    Сега погледни картинката на статията, виж къде се намира теслата и погледни на клипа колко разстояние изминава докато стигне до това положение. Със сигурност щеше да бъде блъсната, ако не беше тръгнала.

    Коментиран от #22

  • 21 Дизела

    7 1 Отговор
    Това е реакция на шофьора.Без да подаде мигач се престроява в съседното платно.Автономната система защо не засече колата в дясната лента?Снимащата кола спря без да удари Теслата.

    Коментиран от #26

  • 22 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пусни си клипа":

    На НФС всичко ви се вижда лесно, а като седнеш зад волана а курсовете и те късат всеки път. Затова искате автономни коли. Защото не можете да карате, ама много ви знаят устите.
  • 23 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не вярваш ли":

    Ако аз няй в черния джип отстрани, спирам те и ти правя главата канче.
  • 24 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "А ти знаеш ли колко е една секунда":

    Ясен си ми. Дървен философ без книжка. Направи го това същото, като Теслата, на някого и ела ми кажи кога ще ходиш да ти сменят бинтовете.

    Коментиран от #37

  • 25 kjl

    5 1 Отговор
    Изобщо нямаше критична ситуация! Всички спряха малко по-бързо от нормален трафик, но си беше в реда на нормата. Пак театралничене. Щом там някъде има Тесла, и започват сказките.

    Коментиран от #28

  • 26 Анти електриците лаят

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Дизела":

    А автопилота на Тесла си върви

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Дизела

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Анти електриците лаят":

    Защо автопилота не включи десният мигач при престрояване?

    Коментиран от #29

  • 28 И ти ли бруте?

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "kjl":

    Ех ама как се правите на слепи. От лявата страна до непрекъснатата линия има бели точки, разстоянието между които е горе-долу три дължини на автомобил. Забележи къде беше спряла теслата на първата точка, а къде успя да спре снимащия автомобил - чак до другата бяла точка. Ако теслата не беше тръгнала, този щеше да я подмести поне една дължина на автомобил напред!

    Коментиран от #39

  • 29 Как мислиш?

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Дизела":

    Дали това беше престрояване?

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Дизела

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Анти електриците лаят":

    Автопилота върви докато засече патрулка.Следва атака на камикадзе.
  • 31 Дизела

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Как мислиш?":

    А какво е престрояване? В правилника пише.Престрояване е преминаването от една лента в друга....Ааааа,ти нямаш книжка.Слушай тогава чичо си Дизел.
  • 32 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Как мислиш?":

    А дали пък не беше паркиране? Или пък е нов вид маневра на Тесла - теслиране? Още един с нередовна глава.
  • 33 Баба Ванга

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    "Хахахахаха Теслите вече и бъдещето предсказват хахахахахха. Скоро ще почнат да не излизат от гаража, защото ще предсказват катастрофите няколко дни напред. Ама вие наистина сте на много лоша стока."

    Засега ги предсказват само секунди преди да се случат и действат!

  • 34 Саш

    2 2 Отговор
    Това е бъдещето!
    Скоро тия таралясници няма да ги караме!
  • 35 Rado

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Друго си е руската изработка, ако не ще да пали зимата може да я запалиш буквално дори и да нямаш интернет. Така не може ни Тесла ни Мерцедес...

    Коментиран от #36

  • 36 Сигурен съм

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Rado":

    Че и тогава е имало антиавтомобили, които са обяснявали колко по-лесно е да се кара кон и как няма нужда от палене!

    Винаги е имало АНТИ, като тукашните, които се противопоставят на всяка една новост.

    Коментиран от #45

  • 37 Ха-ха-ха

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    "Ясен си ми. Дървен философ без книжка. Направи го това същото, като Теслата, на някого и ела ми кажи кога ще ходиш да ти сменят бинтовете."

    Братле, точно това е разликата. Никой не може да направи това, което направи теслата, защото джипът щеше да го натресе отзад, докато се накани да тръгне. Представяш ли си как някой турбиниран дизел ще вдигне 50 километра в час на първа скорост за да направи това изпълнени, ако въобще тръгне, защото щеше да буксува на място поне секунда.

    Коментиран от #46

  • 38 Японеца

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Да! И аз видях това. Теслата създаде опасна ситуация!
  • 39 Интересно

    1 6 Отговор

    До коментар #28 от "И ти ли бруте?":

    Коментарът ми относно това че теслата беше спряла на първата бяла точка, а снимащия автомобил спря чак на втората, която е поне десетина метра напред няма нито един отговор, но за сметка на това три минуса.

    повече от очевидно е, че това беше единственото правилно решение за да се избегне удара, независимо дали го е направил шофьора или автопилота.
  • 40 Plameni

    4 1 Отговор
    Автопилота просто трябваше да спре. Тази реакция по заобикалянето е чисто човешка с цел да избегне евентуален удар отзад на шофьор с опит

    Коментиран от #41

  • 41 Как се спира

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Plameni":

    Спрял автомобил? Единственият вариант, който имаше автопилотът беше този. Изгледа ли горните клипове, снимани вътре в автомобилите?

    Гледа ли онази бялата Тесла, която си подпали гумите да избяга от верижната катастрофа и успя, въпреки че пред нея имаше друг автомобил?
  • 42 pokoloko

    0 2 Отговор
    може да е видял че този отзад се движи много бързо и да е решил да се пробва, електричките имат много бърз старт и това го срасява. преди много години мой познат докато чакат на червен светофар вижда че идва много бързо отзад кола, само успява да каже на жена си да се държи и това беше, нагънаха им багажника но ако не беше с Корсичка а нещо по-така можеше и да се премести без щети
  • 43 Коментара

    2 0 Отговор
    100% шофьорска реакция, какъв автопилот!? Малко на човечеца със ФауВето му се спря тока, но можеше и по-зле да е. Според мен шофьора в теслата беше оставил повечко разтояние между него и колата отпред за да може да "избяга" от лентата (което и направи). Ако не беше оставил този аванс нямаше да е чак толкова драматично.

    Коментиран от #44

  • 44 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Коментара":

    Не знам дали беше човешка реакция или на автопилота, но ме изкефи как се телепортира в другото платно. Дори спортен автомобил нямаше да се изстреля толкова бързо от място. Да не говорим пък ако беше ръчка. Нямаше да му стигне времето само да включи на скорост.
  • 45 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Сигурен съм":

    Не на всяка. Само на глупавите новости.

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ама разбира се

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Вие само на глупавите новости се присмивате. Цял живот съм спорил с такива като вас. Смееха ми се че съм си купил компютър, после лаптоп, мобифон, GSM, цифров фотоапарат, но най-много се смяха на nokia 5800 с тъч дисплей, че нямал копчета и 99% от познатите ми казаха че никога не биха си купили телефон без копчета.
    Смяха ми се че плащам и мобилен интернет, който първоначално таксуваха на килобайт.
    После обясняваха как кинескопа предавал картината по-естествено от плоския телевизор и full hd било голяма глупост защото никога нямало да пуснат такъв сигнал по телевизията. Незнайно защо обаче, само след няколко години си купиха масово 3D телевизори, въпреки че им казвах че никога няма да го гледат. После неин трябваше 4K телевизор сега не им трябват електромобили.

    Нищо ново под слънцето! Страх от непознатото. Но после не можеш да им ги извадиш от ръцете тези неща, но в никакъв случай не си признават за първоначалното си отношение. Сигурен съм че и вие ще разправяте на внуците, колко радушно сте приели електромобилите и ще се чудите как сте карали ДВГ.

    Коментиран от #48

  • 48 Turbo

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ама разбира се":

    Ти да не си нещо като гадател?Да не ползваш прахчетата на гуру Мъск?Да не се получи точно обратното.Като возиш след време внуците на електрически колички в парка да им разказваш с умиление,как имало един велик човек Илон Мъск.Ама му минала черна котка път и нещо не му се получили работите с електромобилите хахахахаха взел че фалирал.

    Коментиран от #49

  • 49 Евро 7 - смъртта на ДВГ

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Turbo":

    Ако не са електромобили, какво ще караме тогава? Дали ще е Тесла не е сигурно, но със сигурност ще са електромобили! Няма какво друго да е. Токът е единствената чиста енергия.

    Коментиран от #50

  • 50 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Евро 7 - смъртта на ДВГ":

    Бензинови коли на метан.Това ще е.

    Коментиран от #51

  • 51 Колко си умен, а всички колко са прости

    0 2 Отговор

    До коментар #50 от "Turbo":

    Как пък досега никой не се сети да го предложи това!

    И ти ли вярваш на градските легенди, че метанът е чист? Даже малко по-чисто от водорода?

    Коментиран от #52

  • 52 Turbo

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Колко си умен, а всички колко са прости":

    VW на метан залагат.Сигурно от VW са глупави?А ти си умник!Метана е екологично чист.Защо продължават да се се строят газопроводи тогава?

    Коментиран от #53

  • 53 Дрън-дрън

    0 3 Отговор

    До коментар #52 от "Turbo":

    Колко милиона метанови автомобила продадоха миналата година Volkswagen? Колко планират да продадат тази година?

    Като те слуша човек, че вече са преполовили продажбите и и му става още 50% да минат на метан? Как пък никой не спомена метан а всички говорят за ток? Май пак живееш паралелна реалност

    Коментиран от #54

  • 54 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Дрън-дрън":

    Тесла колко милиона електромобила произведе 2020 г.? VW правят по 10 милиона годишно и част от тях са на метан.Да не се окажат метановите фолксвагени повече от Тесла,колко бяха Теслите 2020 г. около 500 хиляди?

    Коментиран от #55

  • 55 Аха, пак стреляш в тъмното

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Turbo":

    "Да не се окажат метановите фолксвагени повече от Тесла,колко бяха Теслите 2020 г. около 500 хиляди?"

    Ами не не се оказва. Оказва се че 20-те модела които предлага Volkswagen през 2018 година, имат общо по-малко продажби отколкото Тесла модел S, а да бъдем честни това е най-малко продавания модел на Тесла.

    Пък и от Volkswagen тотално се отказаха от метана миналата година. Каквото било било. Повече няма да имат никакви метанови разработки. Минават на ток. Другия път си провери упойката дали гениалните идеи не са само в твоята глава? А щом са само там смятай колко са гениални.

    Коментиран от #56

  • 56 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Аха, пак стреляш в тъмното":

    Я провери колко метанови Кадита се продават в Порше ауто?През 2021г се очаква Кади 5 с дизелова и метанова версия.Ама казваш Фолксваген се били отказали от метана и дизела.От всички модели на Фолксваген ще има и на метан.Германия защо иска да се дострои Северен поток 2?Германия минава на метан.

    Коментиран от #57

  • 57 Проверих

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Turbo":

    Задвижването е популярно само в Италия, която представлява 38 615 от 68 581 регистрации в Европа през миналата година, според индустриалната асоциация ACEA.

    И това от 19 метанови модела в Volkswagen group.

    През 2020-а, Volkswagen се отказва от метана за което имаше статия дори тук.

    Хайде сега дай твоите лъжи? Колко милиона метанови автомобила продадоха миналата година? Кога метана ще стане 50% пазарен дял? Колко стотин хиляди продадоха Кади само в Порше ауто?

    Всичките ти колеги и съседи карат такива нали?

    Коментиран от #58

  • 58 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Проверих":

    Имаше статия за Кади 5 на метан във факти преди месец.Ще има и други модели на метан.

    Коментиран от #59

  • 59 Научи се да четеш с разбиране

    0 4 Отговор

    До коментар #58 от "Turbo":

    22 Март, 2020 10:308 48739
    Електромобилите отказаха VW от CNG


    Статията във факти. В нея много ясно пише:


    Volkswagen Group е спряла развитието на нови автомобили на метан. Неотдавна главният изпълнителен директор Хърбърт Дийс е казал на директорите в групата, че инвестирането в коли на CNG ще бъде прекратено, тъй като автоконцернът трябва да похарчи повече за електромобилност. Това съобщи германския вестник Handlesblatt.

    ...
    Този процес няма да повлияе на текущото производство на автомобили на метан на VAG. Ръководителят на Volkswagen за леки търговски превозни средства, Томас Зедран, заяви, че неотдавна представеното CADDY ОТ ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГА със задвижване на компресиран природен газ. В момента VAG има най-голямото портфолио на коли на метан в Европа с цели 19 модела в своята продуктова гама.

    Както виждаш всичко е на изживяване да осребрят поне каквото могат от хвърлените милиарди на вятъра за разработки на CNG. Нови няма да има, а ти ми говориш, че това било бъдещето на Volkswagen?

    Коментиран от #60

  • 60 Turbo

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Научи се да четеш с разбиране":

    Нищо не си разбрал.Кади е лекотоварен автомобил и се използва масово от бизнеса.Такъв лекотоварен електромобил с пробег от 500 км(Кади къса база) или 700 км (Кади дълга) няма.Пежо и Рено пуснаха лекотоварни електрички с пробег 250 км и са само за градско.Кади на метан ще заеме нишата от лекотоварните дизели.Очакват се и лекотоварни бензинови хибриди.Не е случайно,че Германия бърза с Северен поток 2 и всички ТЕЦ минават на газ.Бензиновите автомобили на метан ще се използват още дълги години.Метана е признат за екологично гориво.

    Коментиран от #61

  • 61 Метана НЕ е признат за екологично гориво

    0 3 Отговор

    До коментар #60 от "Turbo":

    Точка

    Коментиран от #62

  • 62 Turbo

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Метана НЕ е признат за екологично гориво":

    Спал си тесльо в час по химия.Метанът е с най-ниско въглеродно съдържание.Продуктите на горенето са въглероден двуокис и вода.С въглеродният двуокис се хранят растенията.Затова се влагат милиарди в газопроводи,ТЕЦ минават на метан, газифицират се всички големи градове.Ти тесльо на какво се топлиш зимата?На батерията на Теслата и на фотоволтаици?

    Коментиран от #63

  • 63 Колко по-ниско СО2

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Turbo":

    20% по-ниско от бензина. Всеки хибрид постига по-нисък въглероден отпечатък от метана. Затова никога не е имал и няма да има пазарен успех. На доизживяване е. Ако беше прочел, пикът на търсенето е бил преди няколко години, но оттогава продажбите се сриват с всяка изминала година.

    Коментиран от #64

  • 64 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Колко по-ниско СО2":

    Това не важи за лекотоварните коли.Въглеродният двуокис не е опасен.Сажди, азотни окиси са опасни.Защо тогава Фолксваген пуска Кади 5 на метан?Очакват се и лекотоварни хибриди.Прочети статията за Форд.

    Коментиран от #65, #66

  • 65 Ти май променяш физичните закони?

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Turbo":

    По какъв начин един и същ метанов двигател разбира, че е монтиран в лекотоварен автомобил и автоматично започва да отделя по-малък въглероден отпечатък, отколкото когато е сложен в лек автомобил?

    Очевидно Айнщайн е бил прав за това че вселената и човешката глупост са безкрайни, като всъщност за вселената не бил съм много сигурен.

    Коментиран от #67

  • 66 Въглеродният диоксид не бил опасен

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "Turbo":

    Това иди го обясни на камилите в Африка, които даваха снощи в новините затрупани в сняг. Разбира се че няма климатични промени, то винаги по това време на годината в Африка е имало по половин метър сняг, нали? Това е напълно безопасно за камилите! когато и България започне да става минус 50 градуса през зимата и 60 градуса през лятото, и за нас ще е напълно безопасно. По-точно за внуците ни. Направо ще ни благословят какъв свят сме им завещали, при положение, че може да е друго.
  • 67 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ти май променяш физичните закони?":

    Дълго трябва да ти се обяснява тесльо ти от първия път не схващаш.За да не плаща глоби и парникови квоти на Тесла,Фолксваген ще произвежда електрически версии на всички свои модели.С изключение на лекотоварните Кади,които ще са бензинови със заводска метанова уредба.Въглеродният двуокис не е проблем,а обезлесяването е големия проблем.Провери кой отделя най-много въглероден двуокис на земята,не са автомобилите.Не отговори с какво се топлиш зимата у вас?.Оставям на теб да обясниш на камилите проблема,с тях ще се разбирате отлично.

    Коментиран от #68

  • 68 Хайде пак празни приказки

    0 3 Отговор

    До коментар #67 от "Turbo":

    Аз го питам за процентният дял на метановите автомобили в продажбите на Volkswagen, той ми говори за Тесла! Щом твърдиш, че метана е бъдещето на Volkswagen, колко от продажбите се падат на него и как се движат в годините? Дали има и бегла вероятност това което твърдиш за сигурно, някой дори да си го е помислил във Фолксваген? дай линк да видим как ще произвеждат само електрически и метанови автомобили за в бъдеще. Аз ти дадох цитат който доказва точно обратното! Престани да живееш в някаква си твоя реалност.

    Водородните автомобили са много по-чисти от метана, но и те нямат бъдеще. Недей ми обяснява кое е по-чисто, а какво ще караме след 10, 20 или 30 години. Сигурен съм, че дори половин процент от автопарка тогава няма да е на метан, ако въобще се продават такива автомобили.

    Коментиран от #69

  • 69 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хайде пак празни приказки":

    Сигурно знаеш повече за тенденциите в производството на Фолксваген от дилърите в Порше ауто?Виж какво продават в момента и какво се очаква да пуснат в продажба.Не само да виеш срещу месечината.

    Коментиран от #70

  • 70 Цифрите не лъжат

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Turbo":

    Колко продажби имат? Продаването и купуването не са едно и също нещо! Упорито отказваш да кажеш продажбите! Май само от ID3, дето го пуснаха Октомври месец, продадоха повече бройки, отколкото всички 19 метанови модела на Фолксваген груп взети заедно? Това говори ли ти нещо? Едно са твоите мечти, а реалността съвсем друго.

    Бъдещето е за електричките, а метанът е отживелица!
  • 71 1111122222

    0 0 Отговор
    Нагласена работа