Отидете към основна версия

5 407 102

Audi: Бъдещите електромобили ще предлагат по-малък пробег

  • audi-
  • e-tron gt-
  • audi r8-
  • електромобили-
  • пробег

Това заяви шефът на Audi – Маркус Дюсман

Снимка: Audi

Според главният изпълнителен директор на Audi, Маркус Дюсман, електромобилите които ще бъдат разработени в следващите години ще предлагат много по-малък пробег от тези които виждаме в момента. В интервю пред RoadShow, ръководителят на марката направи няколко заключения за бъдещето на електромобилите, които най-вероятно ще се окажат верни. През изминалата седмица Audi показа E-Tron GT и E-Tron RS, a както писахме по-рано днес, електрическо R8 също може да се задава на хоризонта.

„Поставянето на големи батерии, които да издържат хиляди километри няма да продължи дълго, според мен. В бъдеще когато инфраструктурата за зареждане се подобри, батериите ще стават все по-малки“, това заключи изпълнителният директор, като побърза да се обоснове: „Големите батерии правят колите по-тежки, по-скъпи за производство, а също така и с по-големи на размери“

Според Дюсман с развиването на технологиите и инфраструктурата на зарядните станции, те ще позволяват по-бързо зареждане на батериите, които от своя страна ще са с по-малък капацитет. Със сигурност нещата няма да се случват толкова бързо както при зареждането на автомобилите с гориво, но времето за зареждане на по-малки батерии от по-бързи станции със сигурност ще се намали спрямо сегашните стандарти.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.

Свързани новини