Отидете към основна версия

10 364 29

Ускорението на Tesla Model3 спаси собственика ѝ от въоръжен обир (ВИДЕО)

  • tesla-
  • кражба-
  • камери

Това, което не знае нападателят е, че цялата случка е уловена от осемте камери на превозното средство

Неотдавнашен опит за кражба в Джаксънвил, Флорида, ни показва, че бързото ускорение на електрическите автомобили не е просто забавна функция. То може също да спаси живота ви.

Дрейпър Юнс, морски офицер в Джаксънвил, получава неприятна изненада на паркинг. Мъж изтичва до колата и насочва пистолет към него, докато той седи в своята Tesla Model 3 и говори по телефона си. „Първото нещо, което казах, беше не човече, не слизам от колата “, казва Юнс пред FOX Business.

„И второто нещо, което казах e: „това е Tesla, не можеш да откраднеш Tesla.“ Това, което не знае нападателят е, че цялата случка е уловена от осемте камери на превозното средство. Камерите първоначално бяха добавени към превозните средства на Tesla за автопилота, но те също служат и като охранителни камери.

С две камери от всяка страна, както и предни и задни камери, колата може да записва всичко, което се случва около нея, включително действията на престъпници. Юнс казва пред медиите, че той е изчакал подходящия момент за да избяга и уникалните характеристики на колата са му дали този шанс.

Грабителят се опитва да дръпне дръжката на вратата на колата и краткият момент на колебание го разсейва само за миг. Тогава водачът натиска педала и колата се изстрелва. Похитителят стреля но за щастие не улучва. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини