Отидете към основна версия

8 598 111

Tesla разочарова с максималния пробег на Model S

  • tesla-
  • model s-
  • автономен пробег

Версията с най-голям пробег няма да може да изминава повече от 652 километра с едно зареждане

Няколко дни след началото на доставките на обновения Tesla Model S, производителят на автомобили актуализира данните за автономния пробег на този модел. За съжаление новите данни са по-лоши от досегашните.

Говорим за основната версия на Long Range, която е снабдена със същата батерия като флагманската Plaid, но благодарение на два мотора вместо три и по-малко мощност, тя може да измине повече километри с едно зареждане.

Първоначално се предполагаше, че колата може да измине до 663 километра с едно зареждане, което е равно на 412 мили. На представянето на първите рестайлиг автомобили миналия четвъртък шефът на автомобилния концерн Илон Мъск дори се пошегува, че според тях, където са 412, там са и 420.

Няколко дни след презентацията на официалния уебсайт на Tesla, стойността на автономния пробег беше намалена от 412 на 405 мили или 652 километра. Тук става дума за измервания съгласно методологията на американската агенция EPA.

Първоначално Tesla Model S Long Range не трябваше да бъде версията с най-голям пробег. Компанията обяви версия на Plaid +, която комбинира динамиката на тримоторен Model S Plaid с голяма батерия и пробег от 837 километра.

В навечерието на началото на доставките обаче ръководителят на компанията Илон Мъск каза, че работата по Plaid + е спряна, защото не вижда смисъл от автомобили с пробег повече от 400 мили, което е равно на 644 километра.

По този начин базовият модел Tesla Model S Long Range се превърна във версията с най-голям пробег в моделната линия на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини