Отидете към основна версия

9 091 9

КамАЗ подготвя камион без водач

  • камаз-
  • камион-
  • автобус

Камският автомобилен завод планира революционни изменения в продукцията си. "До 2020 г. автомобилите на КамАЗ ще се произвеждат с принципно ново оборудване", гласи съобщение, публикувано на сайта на предприятието.

Основната цел ще бъде внедряването на най-новите разработки в бранша при запазване на достъпната цена на продукцията. Програмата носи работно заглавие "Проект 20-а година". По думите на директора по развойната дейност Ирек Гумеров главните задачи пред инженерите ще бъде създаването на "енергоефективен товарен автомобил".



Като една от най-интересните бъдещи разработки на КамАЗ се очертава камион с дистанционно управление, който да оперира в опасни за човека зони. Сред приоритетите си от компанията посочват "активизиране на газовата тематика в автомобилите и автобусите". Руснаците разглеждат сериозно и възможността за създаване на градски електромобил.

Миналата година Нефтекамският автозавод, част от групата КамАЗ, сертифицира първия в Русия електрически автобус НефАЗ-52992. Той разполага с литиево-желязофосфатни акумулатори, които му осигуряват пробег от 200 км с едно зареждане.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини