Отидете към основна версия

11 254 14

В бъдеще ще караме китайски коли Xiaomi

  • xiaomi-
  • електромобили-
  • чипове

Китайският ИТ гигант инвестира в производството на чипове за електромобили

Xiaomi Group започна да инвестира в производството на автомобилни чипове чрез контролирания от групата индустриален фонд Hubei Xiaomi Yangtze, съобщава cnevpost. Фондът е създаден през 2017 г. с помощта на правителството на провинция Хубей и друг индустриален фонд свързан с бизнеса по река Яндзъ.

Основната дейност на Hubei Xiaomi Yangtze е разработването на продукти и услуги за предприятията на Xiaomi. Сега компанията е силно заинтересована от развитието на производството на чипове и микросхеми за леки превозни средства. Като цяло това е разумно решение, тъй като в бъдеще може да отхапе много вкусно парче от този голям пай.

И младата компания Yuntu Semiconductor, която е основана през 2020 г. с регистриран капитал от 6,2 милиона юана, ще помогне в това. Наскоро тя добави Hubei Xiaomi Yangtze към списъка си с големи акционери. Освен това Xiaomi инвестира в KH Automotive Technologies, която е специализирана в електронно контролирани елементи по окачването.

За съжаление сумите на транзакцията остават зад кулисите, но според китайски журналисти това е последната инвестиция на Xiaomi в автомобилния сектор. Очевидно сега са изпълнени всички условия за успешното функциониране на новосъздаденото подразделение Xiaomi Auto. Малко по-рано ИТ гигантът инвестира пари в около 4 дузини компании, свързани с производството на електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини